Belediye görevlileri başkanın odasını basıp kafa attı

AK Parti'li Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel iki memur hakkında mesai saatlerine uymadıkları gerekçesiyle tutanak tutturdu. Ancak memurlar Başel'in odasını bastı ve belediye başkanını dövdü.

Gündem 25 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
AK Parti'li Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Trabzon’da dün akşam saatlerinde ilçe merkezi Orta Mahalle’deki Tonya Belediye Başkanı Osman Başel iddiaya göre 63 yaşındaki H.U. ile 64 yaşındaki H.K. isimli memurlar hakkında tutanak tutturdu. Tutanağın gerekçesi iki memurun mesai saatlerine uymamasıydı. Ancak iki memur buna tepki gösterdi ve Başel’in makam odasına gidip kavga etti. Memurlardan biri Başkan Beşel’e kafa, diğeri de tokatla saldırdı. Diğer belediye görevlilerinin araya girmesiyle memurlar, makamdan uzaklaştırıldı.

Haber verilmesiyle belediye binasına polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Beşel, götürüldüğü ilçe devlet hastanesindeki tedavisi sonrası taburcu edildi ve darp raporu aldı. Başel raporla birlikte şikayetçi oldu ve olanları şöyle anlattı:

“Makam odamda bulunduğum sırada, daha önceden haklarında yazılı savunma yazısı yazdığım H.U. ve H.K., makam odama sekreter kapısından girdiler. Odaya girdikten sonra H.U., odanın protokol kapısına gitti ve kapının açık olup olmadığını kontrol etti. Kilidin açık olduğunu görünce arkadan kapıyı kilitledi. H.U. içeri girdikten sonra benim daha önceden kendilerine yazdığım savunma yazısını bana doğru sert şekilde uzatarak, ‘Bu yazı nedir?’ şeklinde söylemde bulunup, yazmış olduğum savunma yazısını yırtarak attı. Ben kendilerine ‘Oturalım’ dedim. Şahıslar bana, ‘Oturmuyoruz’ dediler. Onlara ‘Siz hesap mı sormaya geldiniz?’ dedim. İkisi birden ‘Evet hesap sormaya geldik, aha da soruyoruz’ diyerek benim üzerime yürüdüler. Şahısların ikisi de vurma amacıyla makam koltuğuma kadar gelerek bana yumruklarla vurmaya başladılar. Onların darbelerini ellerimle iterek savuşturmaya çalıştım.”

Makam odasında memurlardan birinin belindeki silahına uzandığını öne sürerek, şikayetçi olduğunu belirten Beşel, belediye çalışanı A.İ.’ye seslendiğini ve odaya onunla birlikte zabıta memuru A.Ç.’nin girdiğini söyledi. Odaya gelen iki kişinin saldırganları uzaklaştırmaya çalıştıkları sırada H.U.’nun yüzüne kafa attığını ve elini belindeki silaha uzattığını anlatan Başel  “Ben makam odamda beni darbeden ve bana hakaretlerde bulunan, benim makam odamdan çıkmama engel olan H.U. ve H.K. isimli şahıslardan şikayetçiyim” dedi.

Başel’in raporla birlikte şikayetçi olmasının ardından 2 memur ise ‘Kamu görevlisine hakaret’, ‘Kamu malına zarar verme’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan gözaltına alındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak saldırıyı kınadı. Uraloğlu, paylaşımında “Tonya Belediye Başkanımız Sn. Osman Beşel’e makamında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum. Ailesine ve Tonya halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” yazdı.

Kariyerin böylesi: Kampüsteki bıçaklı saldırıyla ünlenmişti, şimdi Ceyhan’a savcı olduKariyerin böylesi: Kampüsteki bıçaklı saldırıyla ünlenmişti, şimdi Ceyhan’a savcı oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.