Fırtınada denize düşen Berke’nin babası: Okulu astıkları için öğretmeni aramıştı

Trabzon'da fırtınada dalgalara kapılıp denize düşen Uğurcan Korkmaz’ın cansız bedeni kaybolduğu noktaya 100 metre mesafede bulunmuştu. "Oğlum o gün derse girmedi diyen" acılı baba, okul yönetiminin bunun için kendilerine bilgi verdiğini söyledi.

Gündem 2 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Günler süren bekleyişin ardından acı haber geldi: Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde geçen hafta limanda fırtına sırasında cep telefonuyla fotoğraf çekerken dalgalara kapılıp denize düşen 16 yaşındaki iki liseli Uğurcan Korkmaz ve Emir Berke Aşık’ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Liseli gençlerin cesetleri limana yüz metre uzaklıkta, sahilde bulundu.

Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrencisi Emir Berke Aşık ve Uğurcan Korkmaz bölgede etkili olan fırtınayı görültünelemk için denizde oluşan dev dalgaları arkalarına alıp cep telefonu kamerasıyla fotoğraf çekmek istemişti. Bu sırada dalgalara kapılan iki öğrenci denize sürüklenip kaybolmuştu. Çevredekilerin uyarısıyla bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıçlar, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, kayıp gençleri bulmak için arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.

Mont, kalem ve cep telefonu bulunmuştu

Aramaların dördüncü gününde olay yerine iki kilometre mesafede, Vakfıkebir ilçesi sahilinde Emir Berke Aşık’a ait mont, cep telefonu, kalem ve bir miktar para kuma gömülü şekilde bulunmuştu. Bu gelişme üzerine ekipler aramayı bu noktada yoğunlaştırmıştı.

Denizde kaybolan iki liseliyi arama çalışmalarında kumsalda Emir Berke Aşık’ın mont ve telefonuna ulaşıldı.

Havadan helikopter destekli aramaların beşinci gününe Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı’na bağlı DEGAK Özel Timi-02 Komutanlığı, deniz polisi, AFAD ve itfaiye ekipleri katıldı. Yaklaşık 100 kişilik ekip tarafından, akıntıya kapılma tehlikesine rağmen sürdürülen arama çalışmalarına çevre illerden gelen ekipler de destek verdi. AFAD dalgıçları su altında insan bedenini tanımlamak için yapay zeka yöntemiyle çalışan sonar teknolojili cihazla suda arama yaptı.

Ekipler iki kayıp öğrenciden Uğurcan Korkmaz’ın kaybolduğu noktaya 100 metre mesafede sahildeki kayalık alanda Korkmaz’ın cansız bedenine ulaştı.  Korkmaz’ın cenazesi otopsi için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Kıyıda bekleyen Korkmaz ailesi fertleri acı haber üzerine gözyaşı döktü. Aynı bölgede diğer kayıp öğrenciyi aramayı sürdüren ekipler bir süre sonra Emir Berke Aşık’ın da cansız bedenine ulaştı.

‘Hüznümüz büyük’

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım olay yerinde ”Hüznümüz büyük. İnşallah bir daha böyle bir olayla karşılaşmayız. Vatandaşlarımızın da gençlerimizin de çok dikkatli olması gerekiyor” dedi.

Soruşturma açıldı, iki müfettiş geldi

Okul ve yurttaki ihmal iddialarına ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını belirten Vali Yıldırım “Bu işin sonuna kadar gideceğiz. Bunun idari ve adli soruşturmaları var. İlk gün Milli Eğitim Bakanlığı’ndan müfettiş istedik. İdari eksiklik, kusur ve ihmal söz konusuysa onun da tabii ki ihmali yapanlar nezdinde gerekeni yapılacaktır. Bunun için hemen iki bakanlık müfettişimiz geldi. Onlar da inceleme yapıyor” dedi.

Olay günü okula gitmediler

10Haber cansız bedeni bulunan Emir Berke Aşık’ın babası Hakan Aşık’a ulaştı. Oğlunun o gün derse girmediğini söyleyen acılı baba okul yönetiminin bunun için kendilerine bilgi verdiğini söyledi.

10Haber adını vermek istemeyen Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi yöneticisi bir öğretmenle görüştü. Böyle bir olayın ilçede ilk kez yaşandığını söyleyen yönetici yatılı okuyan Uğurcan Korkmaz ve Emir Berke Aşık için “Geleceği parlak, ağırbaşlı, efendi ve zeki iki yıldızdı” dedi.

Yönetici iki öğrencinin o gün okula gitmediğini söyledi, “Şu an rutin bir denetim var, yanlış varsa bakacağız. Yüze yakın yatılı öğrencimiz var, bu çocuklar bize emanet, dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

Trabzon'da dalgalara kapılan liseliler bulunamadıTrabzon’da dalgalara kapılan liseliler bulunamadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.