Belgrad Ormanı’ndan ceset fışkırıyor: 40 günde üçüncü ceset

Sarıyer'de Belgrad Ormanı'nda bir erkek cesedi bulundu. Aynı ormanda 14 Mart'ta yaklaşık bir aydır kayıp olan Serhat Tekin Kantele'nin cesedi, 12 Şubat'ta da ağaca asılı çıplak ve kimliği tespit edilemeyen bir ceset bulunmuştu.

Gündem 18 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İstanbul Belgrad Ormanı’nda, Bahçeköy Hunca mevkiindeki kaynak suyu çeşmesinden su almaya gelenler çöp konteynerinin üstünde bir yazı gördü: “Ceset aşağıda.” Hemen polis çağırdılar ve polis konteynerden 300 metre aşağıda bir erkek cesedi buldu.

Olay yeri inceleme ekipleri uçurumdan aşağı atılmış, üstünde kimlik bulunmayan ve tanınmaz haldeki ceset üzerinde ve çevresinde inceleme yaptı. Arazinin elverişsizliği nedeniyle atıldığı yerden çıkarılamayan ceset için itfaiye çağırıldı. Gelen itfaiye ekibi yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından cesedi bulunduğu yerden çıkardı. Ceset kimlik tespiti ve otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Çöp konteynerine yazılan notu görerek polise haber veren Dilek Sönmez “Su için gelmiştik. ‘Ceset aşağıda’ diye yazı gördük. Sonra polise haber verdik. Polisler geldi, daha sonra olay yeri inceleme geldi. Ceset şu an aşağıda, almaya geliyorlar. Olayla ilgili hiçbir şey görmedik, sadece çöp konteynerine yazılan yazıyı gördük” dedi.

40 günde üçüncü ceset

Üç gün önce, 14 martta da İstanbul’da kayıp olarak aranan gencin cesedi yine Belgrad Ormanı’nda yarı gömülmüş halde bulunmuştu. Cesedi Sarıyer’de Belgrad Ormanı’nda yürüyüşe çıkan bir grup fotoğrafçı bulmuş, polise bildirmişti. Yapılan inceleme ve çalışma sonucunda Adli Tıp Kurumu morguna götürülen cesedin bir ay önce Bağcılar’da kayıp ihbarı yapılan Serhat Tekin Kantele’ye ait olduğu tespit edilmişti. Kantele’nin başından vurularak öldüğü belirlenmişti.

12 Şubat’ta da yine Belgrad Ormanı’nda ağaca kravatlarla bağlanmış çıplak ve kimliği tespit edilemeyen bir erkek cesedi bulunmuş, Adli Tıp Kurumu’na götürülmüştü.

18 yıl önce kaybolmuştu, cinayete kurban gitmiş: Ağacın altına gömülen cesetle DNA uyuştu18 yıl önce kaybolmuştu, cinayete kurban gitmiş: Ağacın altına gömülen cesetle DNA uyuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.