İşçi konteynerinde yangın: Üç kişi öldü

Sultanbeyli'de işçilerin kaldığı barakada yangın çıktı. Yangında üç kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Yaşamını yitiren işçiler 17, 18 ve 21 yaşındaydı. Yangının sobadan çıktığı iddia edildi.

Gündem 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Sultanbeyli’de çelik yapı malzemesi üreten bir iş yerinin yanındaki işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıktı. Yangında üç işçi hayatını kaybederken biri ağır iki işçi yaralandı. Hayatını kaybeden üç işçinin cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Yangın saat 07.30 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi Sarayburnu Sokak’ta bulunan çelik yapı malzemesi üreten bir firmada çalışan işçilerin kaldığı konteynerde meydana geldi. İddiaya göre beş işçinin kaldığı konteynerde sobadan kaynaklı yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm konteyneri kapladı. Olay yerine gelen ekipler yangını kontrol altına alarak yanan konteyneri söndürdü. Yangında konteynerdeki işçilerden 21 yaşındaki Murat Çolak, 18 yaşındaki Muhammed Şahin ve 17 yaşındaki Fırat Karadağ hayatını kaybetti. Yaralanan 21 yaşındaki Ahmet Kama ise hastaneye kaldırıldı.

Ekipler yangının olduğu caddeyi trafiğe kapatarak çevrede önlem aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, savcı ve Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından hayatını kaybeden üç işçinin cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Yaralı işçiler hastaneye kaldırıldı

Yangında ağır yaralanan Fırat Karadağ’ın Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi yanık yoğun bakım ünitesinde, diğer yaralı Ahmet Kama’nın ise Sultanbeyli Devlet Hastanesinde yanık tedavisi gördüğü öğrenildi.

Patlama ve yangın anı kameralara yansıdı

Konteynerdeki patlama ve ardından çıkan yangın bitişikteki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca ve çevredekilerin cep telefonlarıyla kaydedildi. Görüntülerde patlamayla konteynerden alevler yükseldiği ve etrafı duman kapladığı görülüyor.

‘Sobayı yakarken tiner kullanmışlar’ iddiası

Mahalleli Adem Doğan “Sabah kalktım, patlama sesine uyandım. Sonra biri bağırıyordu dışarıda. Yan komşudan yangın tüpü getirip müdahale ettik. Patlama olunca yaklaşamadık. Sobayı yakarken tiner kullanmışlar. Dışarıdaki bize ‘biz dört kişiyiz’ dedi. İkisini biz çıkardık” dedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği de “15.01.2024 günü Sultanbeyli ilçesi Mimarsinan Mahallesi Sarayburnu Sokak’ta özel bir firmaya ait bulunan ve firmada çalışan işçilerin kaldığı konteynerde sabaha karşı çıkan yangında üç işçi hayatını kaybetmiştir. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında biri ağır iki işçi de yaralanmış olup yaralı işçiler hastaneye sevk edilmiştir. Yangının çıkış sebebi ile ilgili inceleme sürerken olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır” diye açıklama yaptı.

Maden kazalarındaki işçi ölümlerinde Türkiye zirvedeMaden kazalarındaki işçi ölümlerinde Türkiye zirvede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.