Gürültü yapıyorlar diye 5 kişilik aileyi katletti

Apartman faciası. Öfkeli, yaşlı bir adam çocukları gürültü yapıyor diye üst kat komşusunun evini bastı, aynı aileye mensup 5 kişiyi pompalı tüfekle katletti. Öldürülenler, yardım çığlıkları ata ata öldürüldü.

Gündem 23 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Ankara’nın Sincan ilçesinde dün yaşanan, öyle kolay unutulacak cinsten bir facia değildi: Çünkü Mustafa Kemal Mahallesi Papatya Sokak’taki Kader Apartmanı’nda bir komşu katliamı yaşandı. Bir öfkeli yaşlı adam, tam 5 komşusunu öldürdü.

Yaşlı bir adam olan ve yalnız yaşayan Tahsin Ünsür üst kat komşusu Hamdi Turgut ile çocukları gürültü yaptığı gerekçesiyle uzun süredir takışıp duruyordu. Dün o günlerden biriydi ve Tahsin Ünsür önce gürültünün olduğunu ileri sürdüğü üst kata çıkıp tartıştı. Sonra da inip evden aldığı pompalı tüfekle aileye saldırdı.

Ünsür, Turgut ailesinin üç ferdini ilk girip karşılaştığı odada, balkona kaçıp imdat çığlığı atan iki kişiyi de seslerini duyunca geldiği balkonda vurup öldürdü. Katliamda Hamdi Turgut, annesi Behiye, eşi Sunay, oğlu Mustafa ve kızı Ceyda Turgut öldürüldü. Ailenin dört yaşındaki zihinsel engelli oğlu E.T. şans eseri saldırıdan yara almadan kurtuldu. Tahsin Ünsür polis ekiplerince gözaltına alınırken E.T. de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca koruma altına alındı.

Turgut ailesinin akrabası bir kadın olay yerine gelip Tahsin Ünsür’ün evini taşladı. Kadın dairenin camlarını da kırdıktan sonra apartmandakilere “Neden bir şey yapmadınız” diye tepki gösterdi.

‘Sizi öldüreceğim diyerek tehdit ediyordu’

Bina sakini Dudu D. çocukların gürültü yaptığı şikayetiyle alt ve üst komşular arasında sürekli tartışma olduğunu, Tahsin Ünsür’ün ‘Sizi öldüreceğim’ diyerek aileyi tehdit ettiğini anlattı:

“Akşam çığlıklarını duyduk. Sonra tüfek sesi geldi. Saçmalar bizim camlara bile geldi. O an balkona çıktık. Bizden, kızımdan yardım istediler. ‘Abla bizi kurtarın, babam ile kardeşimi öldürdü. Sıra bize geliyor’ dediler. O an kızım telefonu almaya içeri giderken onları da balkonda katletti. Karanlıktı, görmedik, iki el tüfek sesi duyduk. Önce baba ile ötekileri vurmuş. Ondan sonra da, kız çocuğu ile annesi balkondaydı, onları katletti.”

Katliam gibi kazanın arkasındaki ‘ehliyet’ skandalıKatliam gibi kazanın arkasındaki ‘ehliyet’ skandalı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.