Uyuşturucu bağımlısı cezaevinden çıktıktan altı gün sonra dört kişiyi öldürdü

Bingöl’deki uyuşturucu bağımlısının bıçaklı saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı dörde yükseldi. Saldırganın bazı psikolojik sorunlarından dolayı yattığı hastaneden firar ettiği, birkaç ay önce de hırsızlık olaylarına karıştığı öğrenildi.

Gündem 25 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Bingöl’de madde bağımlısı Emir Can Zazaoğlu geçen mayıs ve haziran aylarında üç hırsızlık nedeniyle cezaevine girmiş, mağdurun şikayetinden vazgeçmesi, ailenin zararının da karşılanması üzerine 19 Temmuz’da tahliye edilmişti.

Babası Mehmet Zazaoğlu da 28 Kasım 2023’te Bingöl Sulh Hukuk Mahkemesi’ne oğlunun tedavisi için başvurmuştu. Emir Can’ın psikolojik sorunları vardı. Evdeki eşyalara, kendisine, çevresindekilere zarar veriyor, 12 yaşındaki kız kardeşi de bundan kötü etkileniyordu.

Emir Can Zazaoğlu bazı psikolojik sorunlar ve madde bağımlılığı gibi nedenlerden hastaneye yatırıldı ama hemen firar etti.

Gözlem altında tutulması gereken adam prangalarından kurtulunca haberin başında sözünü ettiğimiz hırsızlık olaylarına karıştı. 19 Temmuz’da cezaevinden çıktı ama altı gün sonra yaptıkları geri alınabilecek veya telafi edilebilecek gibi değildi.

Bahçelievler Mahallesi’nde bir kişiyle tartıştı önce. Kavga büyüyünce karşısındakine ve kendisine müdahale etmek isteyenlere bıçakla saldırdı.

Toplam dört kişi hayatını kaybetti. Beş kişi yaralandı.

Polis Zazaoğli’nu gözaltına aldı. Soruşturma sürüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.