Bir baba 4 aydır depremde kaybolan kızının peşinde

Kahramanmaraş'ta deprem sırasında yıkılan apartmanda yaşayan kızını arayan Cemil Durdu, 4 ayda iki kez DNA testi yaptırdı. Halen çocuğunu bulamayan baba Durdu, tüm umutlarının tükendiğini söyledi.

Gündem 11 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Deprem hasarlarının bir kısmının karşılanması için 1 milyon 69 bin Kurumlar Vergisi mükellefinin yalnızca 17 bininden 70 milyar TL tahsili hedefleniyor.

6 Şubat depremleri seçim gündeminin gerisinde kalsa da buradaki vatandaşların yaraları halen açık. Kaybettiği yakınını bulamayanlar, ölüm kağıtlarını çıkaramayanlar ve çadırlarla konteyner kentlerde yaşam mücadelesi verenler hayata tutunmaya çalışıyor. Kahramanmaraş’ın Bahçelievler Mahallesi’nde yaşarken depreme yakalanan ve apartmanlarının depremde yıkılmasıyla tüm ailesini kaybeden Cemil Durdu bu vatandaşlardan yalnızca biri.

Adli tıp uzmanları 10Haber'e anlattı: Depremde kaybolanlar için üç ihtimal varAdli tıp uzmanları 10Haber’e anlattı: Depremde kaybolanlar için üç ihtimal var

Gazete Duvar’dan Metin Yoksu’nun haberine göre; enkaza dönen Akarman Apartmanı’nda tek bir kişi sağ kurtulmuştu, Cemil Durdu ise deprem olduğunda Göksun’daki annesinin evindeydi. Bu apartmanın üçüncü katında yaşayan Cemil Durdu’nun iki kızı eski eşi ve evlerinde besledikleri köpekleri enkazdan sağ çıkamadı. Baba Durdu’nun anlatımına göre küçük kızı ve eşinin cenazeleri teşhis edildi ancak 16 yaşındaki Miraç Ahsen Durdu halen kayıp. Dört ayda iki defa DNA testi yaptıran Cemil Durdu, görgü tanıklarının anlatımlarına dayanarak çocuğunun cenazesinin apartmandan çıkarıldığını ama nereye götürüldüğünün bilinmediğini söyledi.

Dua okuyacak, çiçek bırakacak bir mezarının olmadığını söyleyen baba Durdu, dört aydır kayıp kızının izinde olduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu belirtti. Çocuğunun ölü ya da diri bulunmasını istediğini ifade eden baba tüm umutlarının tükendiğini anlattı.

10 Haber deprem bölgesinde: Oğlunun kaybolduğu yeri 54 gündür terk edemiyor10 Haber deprem bölgesinde: Oğlunun kaybolduğu yeri 54 gündür terk edemiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.