Bir bayram klasiği: Bodrum doldu, trafik durdu

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili, insanların tatil beldelerine akın etmesine neden oldu. Özellikle Muğla'da doluluk oranı arttı. Anadolu Otoyolu'nda da zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

Gündem 14 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin yaz aylarına denk gelmesi, insanların tatil beldelerine akın etmesine neden oldu.

Özellikle Muğla’nın Bodrum ilçesine girişte şimdiden kuyruk oluşmaya başladı. Araçlarıyla gelen ikinci konut sahipleri ve otelde kalacak sakinler trafiği durma noktasına getirdi. Son 24 saat içinde 20 bin aracın girdiği öğrenildi.

Kurban Bayramı tatili boyunca ilçenin nüfusunun 1 milyonu bulacağı öngörülüyor. Birçok otelin doluluk oranı yüzde 90’ın üzerinde. Bodrum Kaymakamlığı ilçeye takviye polis getirdi.

Yoğunluğun ikinci adresi, Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara yönü. Özellikle dik rampaların olduğu Elmalık ve Avşar köyü mevkileri.

İstanbul yönünde ise yoğunluk olmadığı gözlendi. Bayram trafiğinin bu akşam saatlerinden itibaren Bolu geçişinde artması ve yarın da sürmesi bekleniyor.

Uçak trafiği yoğunluğu

Yoğunluk radar kayıtlarına da yansıdı. HavaTurk.com, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen’deki uçak trafiğine ait görüntüleri yayınladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.