Bir gün arayla iki kez adliyeye çıkarılan hırsızlık şüphelileri yine serbest kaldı

Karaman'da 'hırsızlık' suçundan gözaltına alınıp, serbest bırakılan 2 kişi, polise yapılan ihbar sonrası yeniden gözaltına alındı. Yine 'hırsızlık' suçlamasıyla yakalanan 2 şüpheli, 1 gün arayla bu kez adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Gündem 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Kentteki farklı mahallelerden elektrikli bisiklet, motosiklet, bisiklet çalan şüpheliler güvenlik kameralarına yakalandı.

Karaman Zembilli Ali Efendi Mahallesi’nden 18 Kasım’da elektrikli bisiklet, Hürriyet ve Mümine Hatun mahallelerinden ise 19 ve 20 Kasım’da motosiklet çalındığı ihbarı üzerine polis bölgedeki tüm güvenlik kamerası görüntülerini inceledi ve önlem alıp plakası olmayan bir motosikleti durdurmak istedi. ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücü motosikletle kaçtı. Şüphelinin peşine düşen polis ara sokaklarda motosikleti bırakıp kaçan 18 yaşındaki Berat Y.’yi yakaladı. Motosikletin 19 Kasım’da çalınan araç olduğu ortaya çıktı.

Serbest kaldılar ama yine duramadılar.

Çocuk yaştaki şüphelilerden 2’si tutuklandı

Polis diğer şüphelilerin de 18 yaşındaki Okan K., yine 18 yaşındaki Nuri T., 17 yaşındaki H.F.A. ve 16 yaşındaki K.C.S. olduğunu belirledi. Dört şüpheli operasyonla gözaltına alınırken adreslerde yapılan aramalarda motosiklet ve elektrikli bisiklet parçaları bulundu. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Berat Y. serbest bırakıldı, Okan K. ve Nuri T. tutuklandı, H.F.A. ile K.C.S. de ev hapsine çarptırıldı.

Gelen ihbarla yine yakalandılar

Şüphelilerin serbest bırakıldığı 22 Kasım’da polise bir ihbar daha geldi. Yeşilada Mahallesi’nde dört bisikletin çalındığı ihbarı sonrasında polis şüphelilerin yine Okan K., Berat Y., ve H.F.A. olduğunu tespit etti. Üç şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Gözaltına alınan Berat Y. ve H.F.A. yeniden adliyeye sevk edildi. İki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Motosikletli hırsızların kuyumcu soygunu kameradaMotosikletli hırsızların kuyumcu soygunu kamerada

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.