Eski voleybolcu ve sevgilisi hırsızlıktan gözaltında

İzmir'de büyük kulüplerin erkek voleybol takımlarında da 'smaçör' olarak oynadığı öğrenilen Ç.Ö., ile sevgilisi olduğu iddia edilen öğretmen D.A. bir elektronik mağazasından teşhir ürünü bilgisayarı çaldıkları suçlamasıyla gözaltına alındı.

Gündem 6 Mayıs 2024

Büyük kulüplerin de aralarında olduğu birçok takımda ‘smaçör’ olarak voleybol oynadığı öğrenilen Ç.Ö. ile Bursa’daki bir okulda öğretmenlik yaptığı ileri sürülen sevgilisi D.A. otomobil kiralayarak İzmir’e geldi.

Ç.Ö. ile D.A. Bornova ilçesindeki bir alışveriş merkezine gitti. Ç.Ö. ile D.A.’nın orada uğradığı bir elektronik mağazası saat 19.00 sıralarında teşhir amacıyla kullanılan bir bilgisayarın yok olduğunu ihbar etti. Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri mağazanın güvenlik kameralarını incelemeye aldı ve D.A.’nın saat 18.00 sıralarında teşhir amacıyla kullanılan bilgisayarı alarmını sökerek çaldığı tespit edildi. Konuya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatan polis şüphelilerin geldiği otomobilin kiralık olduğunu belirledi, telefonla şüphelilere ulaştı.

Kurulan iletişim sonucunda polis şüphelilerin İzmir’e geldikleri ve emniyete teslim olacakları bilgisini aldı. Bir gün sonra İzmir’e geri dönen Ç.Ö. ve D.A., Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim oldu.

Çok sayıda suç kaydı

Öte yandan polis merkezine teslim olan Ç.Ö. ve D.A.’nın İzmir, Antalya ve Bursa’da da mağazalardan elektronik eşya hırsızlığı yaptığı ileri sürüldü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheliler çalıntı bir bilgisayar, bir kamera ve bir akıllı saati teslim etti.

Gözaltına alınan şüphelilerden D.A. Bursa’da öğretmenlik yaptığını, hırsızlık suçlamasını kabul etmediği öğrenildi. Ç.Ö.’nün ise taksirle yaralama, açıktan hırsızlık, nitelikli dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma ve birçok dolandırıcılık suçundan kaydı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca bir internet sitesi üstünden yapılan paylaşımda Ç.Ö.’nün Voleybol Federasyonu’nun adını kullanarak yarı fiyatına elektronik cihaz getireceğini söyleyerek dolandırıcılık yaptığı, dolandırılan kişinin de dava açtığı paylaşımlar ortaya çıktı.

Ç.Ö. ve D.A.’nın emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bir çöküşün hikayesi: Kadın voleybolunun dev takımı VakıfBank'a ne oldu?Bir çöküşün hikayesi: Kadın voleybolunun dev takımı VakıfBank’a ne oldu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.