Bir kadın daha eşi tarafından öldürüldü: Hep kurtulmaya çalışmış

Bayrampaşa'da eşi Şehmuz Çap tarafından öldürülen Meryem Çap, kardeşinin anlatımına göre yıllar boyu bu ilişkiden kurtulmaya çalışmıştı. Ancak dün genç kadın evlendiği erkeğin silahından çıkan kurşunların hedefi oldu.

Gündem 24 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İstanbul Bayrampaşa’da 36 yaşındaki Şehmuz Çap, evli olduğu 34 yaşındaki Meryem Çap’a silahla ateş etti. Daha sonra Şehmuz Çap evden kaçarken Meryem Çap da sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Ancak Meryem Çap hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayetin işlendiği dairede polis ekipleri inceleme yaptı ve bu sırada da kaçan Şehmuz Çap’ı yakalamak için çalışma başlattı.

Meryem Çap’ın kardeşi Emre Aslan’ın anlatımına göre; Şehmuz Çap’ın şiddeti evliliklerinin ilk günlerinde başlamıştı. Şehmuz Çap satırla eşini kovalayınca Meryem Çap da ailesinin evine sığınmış ve boşanma sürecine girmişti. Ancak bir süre sonra yeniden barışmışlardı ve şiddet de yeniden ortaya çıkmıştı. 18 yaşında kaçarak evlenen Meryem Çap, ‘Gelinliğimi giyemedim ama kefenim ile çıkacağım’ da demişti ailesine. Eşinden de çok korkuyordu. Evlilikleri sürecinde Meryem Çap bu ilişkiden kurtulmak için adımlar da atmıştı. Şehmuz Çap hakkında uzaklaştırma kararı aldırmış, kadın sığınma evinde de kalmıştı.

Meryem Çap’ın öldürülmesi ailesini acıya boğdu. Kardeşi Emre Aslan, ablasının sürekli bu evlilikten kaçtığını söyledi.

Son olarak bir buçuk yıl önce uzaklaştırma kararı aldırmıştı ve o dönem de ailesinin yanında kalmıştı. Şehmuz Çap’ın ailesi ise iddiaya göre Meryem Çap’ı da ailesini da rahat bırakmamıştı ve baskılarla Meryem’i yeniden eşinin yanına götürmeye çalışmıştı. Arslan, düşen ateşin kendilerini yaktığını söyleyerek “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ablam birçok kez kurşunlandı. İnsan hemen suçlunun bulunup cezanın çarptırılmasını istiyor. 11 yaşındaki çocuğu Yusuf’un gözü önünde kurşunlandı. Tek görgü tanığı o çocuk. O çocuk şimdi ne olacak? Geleceği ne olacak? En son söylediği ‘Annemin göğsünde, karnında kan vardı’ demiş. Eminim devletimiz çalışıyordur, komiserlerimiz çok yardımcı oldular. Bir an önce bulunmasını ve en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz” dedi.

Kadına şiddet yine en yakınından geldi: Biri öldü biri yaşama tutunmaya çalışıyorKadına şiddet yine en yakınından geldi: Biri öldü biri yaşama tutunmaya çalışıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.