Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu daha önce de trafikte kadın sıkıştırmış

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud motokurye Yunus Emre Göçer’e arkadan çarparak ölümüne neden olmuş ve Türkiye'den kaçmıştı. Mahmud’un Göçer cinayetinden önce trafikte başka bir vukuatı daha olduğu ortaya çıktı.

Gündem 1 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul’da motokuryeye çarparak ölümüne neden olan ve Türkiye’den kaçan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammet Hasan Şeyh’in daha önceki bir vukuatı ortaya çıktı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu’nun Hasan Şeyh’in motokurye kazasından önce trafikte bir kadını sıkıştırdığını anlattığı yazısının ilgili bölümü şöyle:

İçimizde yaradır. Somali cumhurbaşkanının oğlu Muhammet Hasan Şeyh Mahmut, motosikletli kurye Yunus Emre Göçere çarpıp öldürdü. Sonra da yargı marifetiyle elini kolunu sallayarak kaçıp gitti. Pek de sorgulamadık. Diplomatik bir aracı neden cumhurbaşkanının oğlu kullanıyor? Böyle baba malı”na dönmüş kaç diplomatik araç var? Neyse Afrika’da olsa sorardık, burası Türkiye!

Asıl dikkat çeken ise Şeyh Mahmutun görüntülerde adeta hedef alır gibi kuryeye çarpması. Biraz üstüne düşünce ilginç bir bilgiyle karşılaştım. Bu, Şeyh Mahmutun ilk trafik hadisesi değildi. Daha önce, İstanbul Ataşehir’de, L.A. isimli bir kadınla tartışmış, ardından takip edip trafikte sıkıştırmıştı. L.A. yaşadıklarını dün gibi hatırlıyordu.

Keşke kurye Göçer ile Şeyh Mahmut arasında olay anından önce bir trafik tartışması olmuş mu bakılsa diye düşündüm. Kamera kayıtlarının geriye doğru taranmasıyla bu olay açıklığa kavuşabilirdi. Dosyayı bilenlerden öğrendim ki maalesef böyle bir araştırma yapılmamış. Olay bu açıdan sorgulanmamış. Böyle bir araştırma belki de kaza sandığımızın bir cinayet olduğunu açığa çıkarabilir.”

Ölen kuryenin eşi artık Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlundan şikayetçi değilÖlen kuryenin eşi artık Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlundan şikayetçi değil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.