Emniyet müdürünün intiharında mobbing şüphesi: Altı ayda üç kere görev yeri değiştirilmiş

Afyon Koruma Şube Müdürü Ömer Kapsal arkasında kızına yazılmış bir not bırakarak hayatına son verdi. 10Haber’e konuşan kaynaklar Kapsal’ın altı ayda üç farklı birime atandığını ve onun bu durumu mesele yaptığını söyledi.

Gündem 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Afyonkarahisar’da uzun yıllardır görev yapan üçüncü sınıf emniyet müdürü Ömer Kapsal sabah saatlerinde evinde ölü olarak bulundu. 

Kapsal’ın kızına yazılmış bir not bıraktığı ve silahıyla intihar ettiği anlaşıldı. Koruma polisiyle sabah saatlerinde konuşan Kapsal’ın 20 gün izin alıp il dışına çıkacağını söylediği ve otobüs garına gitmek için saat 10’da gelmesini istediği öğrenildi. 

10Haber’e ulaştığı Kapsal’a yakın kaynaklar Koruma Şube’de yeni göreve başladığını, son altı ay içinde üç şubede görevlendirilmiş olmayı sorun ettiğini, birebir sohbetlerde bu konudaki rahatsızlığını dile getirdiğini belirtti. 

Polis memurlarınca sevilen bir müdür olduğu belirtilen polis müdürü Kapsal’ın tüm birikimini kızına bıraktığı aktaran kaynaklar Kapsal’ın mesleğe trafik şubede başladığını ve alanının uzmanı olduğunu anlattı. 

Kaynakların Kapsal’ın kısa süre içinde farklı birimlere görevlendirildi iddiası açık kaynaklardan da doğrulanıyor. 

Eylül 2022 tarihli yerel gazetenin haberinde Ömer Kapsal Afyonkarahisar Trafik Şube Müdürü olarak bir proje için ziyarette görünürken Ekim 2023’te çevik kuvvet üniformasıyla başka bir fotoğrafı var.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ise intiharın ardından Kapsal’ın Koruma Şube Müdürü olduğunu açıkladı.

Emniyet Teşkilatı Sendikası Genel Başkanı İsmail Okumuş intihar eden polis memurunun trafik şubede mutlu olmasına rağmen atanmasının doğru olmadığını belirterek “İnsanlar hangi branşta ise o branşta değerlendirilmeli. Polisler sevdikleri işlerde daha verimli oluyor. Kapsal’ın kendi dünyasında neler yaşadığını bilmiyoruz ama branştan alınıp çevik kuvvete, ardından koruma şubeye verilmesi doğru değil. Her intihar her yönüyle araştırılmalı. Bu olayın da adli ve idari olarak gerçek sebebine ulaşılması gerekiyor. Bu yapılırsa intihar sebeplerinin derinine inip çözüm bulunabilir. Kurumumuzun adı intiharlarla anılmamalı” dedi. 

Emniyette FETÖ operasyonu: TEM'den Koruma Dairesi Başkanlığı'na, 445 polis açığa alındıEmniyette FETÖ operasyonu: TEM’den Koruma Dairesi Başkanlığı’na, 445 polis açığa alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.