İhbara giden polisin şehit edildiği olay Ceco İsa Çetesi’ni açığa çıkardı

Büyükçekmece'de polis Cihat Ermiş'in şehit edilmesinin ardından yapılan operasyonlarda yedi kişi tutuklandı. Olay soruşturmasının altından çete, gasp ve uyuşturucu satıcılığı faaliyeti çıktı.

Gündem 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükçekmece’de mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine gelen polislerden Cihat Ermiş’in açılan ateşle şehit edilmesi üzerine başlayan olay soruşturmasının altından çete, silah ve uyuşturucu ticareti çıktı.

9 Ekim günü saat 02.30 sıralarında silah sesi duyup endişelenen mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler silah kullananları bulmaya çalışırken cadde üzerinde oturan Muhammet Berke Çorak evine kurşun isabet ettiğini ihbar etti.  Yeni ihbarın yapıldığı eve giden polislere kapıyı açan olmadı. Çorak’ın can güvenliğinden endişe eden ekipler ihbarı yapan numarayı aradı ama ona da yanıt alamadı. Bunun üzerine Çorak’ın evinin kapısını açıp içeri girdiler.

Muhammet Berke Çorak ise evdeydi ve kapıyı özellikle açmamıştı. Polis Cihat Ermiş içeri girdiğinde de Çorak anında silahını ateşledi. Açılan ateş sonucu göğsünden yaralanan polis memuru Cihat Ermiş kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Ermiş’i şehit eden Çorak gözaltına alınırken evinde yapılan aramada bir miktar da uyuşturucu bulundu.

Kurşunladıkları iş yeri ve evler için çocukları kullanmışlar.

Çete kavgası çıktı

Çorak’ın evindeki arama sürerken ekipler çalışmayı dışarıda yoğunlaştırdı. Yapılan incelemede şüpheli Muhammet Berke Çorak’ın kapısının önünde ateş edenlerin ‘Ceco İsa Grubu’ olarak bilinen çete üyeleri olduğu belirlendi. Çorak ve çete arasında uyuşturucu yüzünden anlaşmazlık olduğu saptanınca Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ‘Ceco İsa Grubu’na yönelik çalışma başlattı. Çalışmalarda çete üyesi olduğu tespit edilen dokuz kişiye operasyon düzenlendi, yakalanan şüphelilerin adreslerinde Çorak’ın evinin önünde ateş ederken kullanılan iki ruhsatsız tabanca, dokuz fişek, Uzi görünümlü airsoft silah, kurusıkı tabanca, hassas terazi ve çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gözaltına alınan ‘Ceco İsa Grubu’ üyelerinin bölgede insanlar üzerinde korku ve panik oluşturup alıkoydukları kişileri darp ederek video kaydına aldığı ve husumetlilerinin ev veya iş yerlerini kurşunladığı, bu suçları işlerken daha az dikkat çektiği için çocukların kullanıldığı anlaşıldı. Çete üyelerinin eylemlerini kiralık veya çalıntı motosikletle gerçekleştirdiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden ikisi yaşları küçük olduğu gerekçesiyle Çocuk Şube Müdürlüğü’ne, yedisi ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yedi şüpheli de tutuklandı.

Sırp çete liderinin öldürüldüğü villada keşif yapılacakSırp çete liderinin öldürüldüğü villada keşif yapılacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.