Çetenin cüretkarlığı: Olay yerine giden iki polisi yaraladılar

Sarıyer'de müzikholde çıkan kavgayla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada polis inceleme yaptığı sırada ikinci bir saldırı olduğu, ikisi polis üç kişinin yaralandığı ve hastanede bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Gündem 24 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Valiliği Sarıyer Huzur Mahallesi’ndeki bir müzikholde çıkan silahlı kavgayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada “24.01.2024 tarihinde saat 04.45 sıralarında Sarıyer ilçesi Huzur Mahallesi’nde bulunan bir eğlence merkezinde meydana gelen silahlı saldırıda olay yerinde bulunan bir kişi hayatını kaybetmiş, ikisi görevli polis memuru olmak üzere dört kişi de yaralanmıştır.

Emniyet birimlerinin yaptığı ilk incelemede olayın gelişiminin şu şekilde olduğu tespit edilmiştir: Beş şüpheli şahıs olaydan bir süre önce eğlence mekanına gelerek taşkınlık çıkarmış, şüphelilerden ikisinin yanında silah taşıdığının görülmesi üzerine beş şahıs işyeri çalışanları tarafından dışarı çıkarılmıştır. Beş şüpheli olaydan yaklaşık bir saat sonra motosiklet ile olay yerine gelerek işyerine silahlı saldırıda bulunmuştur” dendi.

İkinci saldırı oldu

İkinci bir saldırı daha olduğu belirtilen açıklamada “İlk saldırının ardından gelen ihbar üzerine olay yerine gelerek incelemelerde bulunan polis ekiplerinin incelemeleri devam ederken şüpheliler olay yerine tekrar gelerek ikinci saldırıyı gerçekleştirmiştir. Emniyet ekiplerinin saldırıya karşılık vermesi üzerine saldırganlar olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştır. Meydana gelen saldırıda iki polis memuru ve üç sivil şahıs yaralanmış, yaralılardan M.S.Ş. kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmamakta olup olaya karışan şüphelilerin kimlik tespiti ve yakalama çalışmaları devam etmektedir” bilgileri yer aldı.

‘İhbara giden polisler teçhizatlı gitsin’ önerisi

İhbara giden polis ekiplerine son dönemde artan saldırıları emekli emniyet müdürü Feramuz Erdin 10Haber’e değerlendirmişti.

Erdin polislerin artık operasyona teçhizatlı gitmesi gerektiğini belirtmiş, “Polislere her gece ihbarlar geliyor. Örneğin ABD ve Avrupa’daki polisler görev esnasında çelik yelek giyiyor. Bizim polislerimizin de görevde çelik yelek giymesi gerekir. Şüphelinin kapıyı açmadan ateş etmesi beklenen bir durum değil. Çelik yelek giyilmesi bu gibi saldırılarda önlem olur. Saldırganların bu kadar cüretkâr olma nedeni cezasızlık. Adam 32 suçtan içeri girmiş. Devlet 33’üncü suç olarak görüyor. Adam cezasının hafif olacağından emin ve cesaretleniyor. Karşısında bir otorite görmediği için kolluğa da saldırabiliyor” demişti.

Polis aracına çarpıp ölüme sebep olmuştu: Hem indirim aldı, hem tahliyePolis aracına çarpıp ölüme sebep olmuştu: Hem indirim aldı, hem tahliye

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.