Biri yeşil, biri gri kategoride aranan iki PKK’lı öldürüldü

İçişleri Bakanı Yerlikaya "Erzincan’ın Kemah kırsalında düzenlenen Kahramanlar-28 Operasyonu'nda 1'i yeşil 1'i gri kategoride iki teröristin etkisiz hale getirildiğini" açıkladı.

Gündem 20 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Erzincan Kemah kırsalında İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen Kahramanlar-28 Operasyonu kapsamında biri yeşil biri gri kategoride olmak üzere iki teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini” duyurdu.

Etkisiz hale getirilenlerin İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesinde yeşil kategoride yer alan ve 21 Ekim 2021 tarihinde Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu’nun, 10 Haziran 2016 tarihinde ise Piyade Uzman Çavuşlar Mesut Ardıç ve İsmail Yüksel’in şehit edilmesi talimatını veren Aras Digor kod adlı Yunus Babayiğit ve gri kategoride yer alan H.G. olduğu belirlendi.

Yunus Babayiğit’in üç güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin yanı sıra beş güvenlik görevlisinin yaralandığı eylemlere katıldığı ve altı eylemin talimatını verdiği tespit edildi.

H.G.’nin ise bir vatandaşın şehit edilmesi, bir güvenlik görevlisinin yaralanması ile sonuçlanan altı eyleme katıldığı belirlendi.

Yerlikaya sosyal medya paylaşımında “son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceği” vurgusu yaptı.

 

Valilik: Munzur alan yapılanması tamamen imha edilmiştir

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada ise operasyonda 2 kalaşnikof, 8 dolu şarjör, 3 el bombası, 2 boş kovan, 2 küçük tüp, 1 dürbün, güneş paneli, sırt çantası, uyku tulumu, şemsiye, yağmurluk, met ve radyo cihazının ele geçirildiği aktarıldı.

Delil niteliği taşımayan malzemelerin olay yerinde imha edildiği kaydedilen açıklamada “Erzincan-Tunceli ara hattında faaliyet gösteren sözde Munzur alan yapılanması tamamen imha edilmiştir” dendi.

MSB'den açıklama: Suriye'de 10 terörist etkisiz hale getirildiMSB’den açıklama: Suriye’de 10 terörist etkisiz hale getirildi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.