PKK, Ankara’da intihar saldırısı düzenledi, sadece teröristler öldü

İki terörist Kayseri'de bir veterineri öldürüp aracını gasp etti, sabah Ankara'ya gelip İçişleri Bakanlığı'nın kapısına bombalı saldırı yapmak istedi. Kapıdaki polisler teröristlerden birini öldürdü, diğeri üzerindeki bombayı patlatarak öldü. Saldırıyı PKK üstlendi.

Gündem 2 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Ankara, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama dönemine başlayacağı 1 Ekim pazar sabahında şiddetli bir patlama ve ardından gelen çatışma sesleriyle sarsıldı. Sabah 09.30 sularında Atatürk Bulvarı üzerinde İçişleri Bakanlığı’nın bu bulvara bakan köşesine yanaşan bir araçtan inen bir kişi bakanlığın bekçi kulübelerinden birine yaklaşıp kendini üzerindeki bombayla patlattı. Patlama sonrası zırhlı kulübe dışarıdan zarar gördü ama kurşun geçirmez camların ve zırhın altındaki duvarın sağlam olduğu görüldü.

Bombanın hemen ardından nöbet kulübesindeki ve etraftaki polisler saldırıyı düzenleyen araçtaki diğer teröristle çatışmaya girdi ve o terörist polislerce öldürüldü. Öldürülen bu ikinci teröristin üzerinde de canlı bomba düzeneği bulundu, bu düzenek sonradan kontrollu biçimde imha edildi. Bakanlık önünde duran ve saldırıda kullanılan aracın üzerine çok sayıda mermi izi görüldü.

Saldırıda kullanılan roketatar.

Saldırıda iki polis memuru ilk patlamanın etkisiyle hafif biçimde yaralandı. Sabah 09.30 sularındaki bu patlama ve saldırı Ankara’nın merkezinde duyuldu. Ne olduğunu merak eden vatandaşlar haber almaya çalıştı. İlk açıklama Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapıldı.

Daha sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bir açıklama yapıp o sıradaki ilk bilgileri paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir” dedi.

Kayseri plakalı araç

Saldırıda kullanılan araç Kayseri plakalıydı. Hemen sahibi araştırıldı, aracın Mikail Bozloğan adlı birine ait olduğu ortaya çıktı. Kısa süre içinde Mikail Bozloğan’ın Develi ilçesinde veterinerlik yaptığı ve dün gece (Cumartesi gecesi) öldürüldüğü, bu sırada aracının da gasp edildiği anlaşıldı.

Teröristlerin Ankara’ya geldiği Kayseri plakalı aracı, gasp ettikten sonra sahibini öldürdükleri ortaya çıktı.

Veteriner Mikail Bozloğan’ın cesedi Çataloluk köyü yakınlarındaki boş bir arazide başından vurulmuş halde bulundu.

Ankara’daki saldırıya tepki yağdı: ‘Terör bir insanlık suçudur’Ankara’daki saldırıya tepki yağdı: ‘Terör bir insanlık suçudur’

10Haber, aracı gasp edilip öldürülen Bozloğan’ın arkadaşına ulaştı

Mikail Bozloğan’la aynı veteriner kliniğinde çalışan Yavuz Tuzla, 10Haber’e yaptığı açıklamada, Bozloğan’ın dün akşam saatlerinde evine dönmek için araca bindiğini, köy yolu üzerinde teröristler tarafından yolunun kesildiğini anlattı. Tuzla, teröristlerin Bozloğan’ı infaz ettikten sonra araçla olay yerinden uzaklaştıklarını söyledi.

Sabah’a konuşan Çataloluk Köyü Muhtarı İsmail Yıldırım, olayın akşam 20.30 sıralarında gerçekleştiğini belirterek “Teröristler Avlağa mezrası yakınlarında Veteriner Mikail Bozlağan’ın aracını durduruyor. Mikail’i öldürüp aracını gasp ediyorlar. Yolun kenarına şarampole sürüklüyorlar. Babası oğlunu telefonla defalarca arıyor ancak telefon açılmayınca baba aramaya çıkıyor. Mikail’in babası aracıyla seyir halindeyken virajlı ve tehlikeli bir yer var. Oraya gelince mecburen yavaşlıyor. O sırada yolda kan izi görüyor. Baba kan izlerini takip ederek oğlunun cesedini buluyor” diye konuştu.

Köylerinin Adana sınırındaki Toros Dağları’na çok yakın olduğunu belirten Muhtar İsmail Yıldırım “Biz Mikail’in aracını ormanda aradık ama bulamadık. Teröristler ormanlık alandan yürüyerek gelmişler. Bizim köyün kameralarında Mikail’in aracının girişi var ancak çıkışı yok. Teröristler kameralara takılmamak için arazi yollarından gitmişler. Bizim köyümüz Torosların dibinde ormanlık ve dağlık bir alan” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Ayrıntılar netleştikçe paylaşacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde gerçekleşen bombalı saldırı eylemine ilişkin öğleden sonra saatlerinde bir açıklama daha yaptı. Yerlikaya, saldırıya ilişkin incelemelerin başlatıldığını belirterek “Detaylara ulaşalım, zaman içerisinde aziz milletimizle paylaşacağız” dedi.

Vurularak etkisiz hale getirilen terörist.

Saldırıda hafif yaralanan iki polisin hayati tehlikesi bulunmadığını belirten Yerlikaya, saldırı hakkında “İçişleri Bakanlığımızın Emniyet Genel Müdürlüğü girişinde alçak, hain terör saldırısı girişiminde bulunulmuştur. Kahraman polisimizin kararlılığı, sezgisiyle onlar araçtan iner inmez silahla mukavemette bulunulmuş, bu esnada teröristlerden biri zaten canlı bomba düzeneği var, kendini patlamış. Diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından vurulmuş, etkisiz hale getirilmiştir” diye konuştu.

Yerlikaya’dan sosyal medyaya çağrı

Bakan Ali Yerlikaya ayrıca sosyal medya hesaplarından acımızın olduğu noktada görüntüleri paylaşanlarla ilgili soruşturmayı başlatıldığını belirtirken “Uyarıyorum, lütfen o görüntüleri silin ve acımızı paylaşın” dedi.

“Hayvanları kontrol etmek için yola çıkmıştı”

Ankara’daki saldırıda kullanılan aracın sahibi Mikail Bozlağan’ın gasbedilerek öldürülmesi sonrası ailesi taziyeleri kabul etmeye başladı. Amca Bahri Bozlağan yeğeninin vatanına, milletine sadık bir insan olduğunu söyledi. Otomobilin saldırıda kullanıldığını sonradan öğrendiklerini anlatan amca Bozlağan, “Biz olayın böyle olduğunu bilmiyorduk. Sonra bir yakınımız aradı. Diğer ortağını da arayınca saldırıda bu aracın kullanıldığını öğrendik. Evine kalorifer yaptırmak için aracına boru yüklemiş. O borular da gözüküyormuş. Yeğenim evliydi. 6 aylık bir yavrusu vardı” dedi.

24 yaşındaki Mikail Bozağan.

Veteriner Mikail Bozlağan’ın, 2 yıl önce evlendiği, 6 ay önce de baba olduğu öğrenilirken dün akşam Tomarza ilçesi ve çevre mahallelerde hasta hayvan kontrolü için yola çıktığı belirtildi. Ayrıca, Bozlağan bir başka veteriner arkadaşı ile işlerinin bitirmesinin ardından Adana sınırında başka bir hasta hayvan için yola çıkacakları aktarıldı.

Terör saldırısını PKK üstlendi

İçişleri Bakanlığı’na yönelik düzenlenen terör saldırısını terör örgütü PKK üstlendi. Terör örgütünün internet sitesinde, saldırının PKK tarafından yapıldığı yer aldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün Ankara’da bombalı saldırıyı gerçekleştirilenlerden birinin kimliğinin tespit edildiği bildirildi.

Bakanlığın açıklamasında “Teröristlerden birinin kimliği belirlenmiş, bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu tespit edilmiştir. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir.” denildi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamada araçta bulunan silah ve patlayıcılara ilişkin de bilgi verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Saldırı girişiminde kullanılan araçla ilgili yapılan araştırmada:

Kayseri’nin Develi ilçesindeki özel bir işyerinde Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak görev yapan Mikail Bozlağan adlı vatandaşımız, bu teröristlerce katledilerek aracı gasp edilmiştir.

Saldırı girişiminin engellendiği yerde yapılan incelemelerde:

(9.700 gr.) RDX ihtiva eden C-4 patlayıcı madde,

(3) adet el bombası

(1) adet roketatar

(1) adet Glock marka susturucu takılı tabanca

(1) adet Blow marka tabanca

(1) adet M-4 marka Karabina uzun namlulu silah,

(1) adet AK-47 marka uzun namlulu silah ele geçirilmiştir.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.