Bir yıl boyunca patronun cuma namazına gitmesini bekleyip yedi milyon liralık vurgun yaptılar

Adana’da bir tekstil atölyesinde çalışan Mustafa Nama ve Ahmed el-Hüseyin, patronlarının ve mesai arkadaşlarının cuma namazına gitmelerini fırsat bilerek bir yıl boyunca yaklaşık yedi milyon lira değerindeki 500 top kumaşı çaldı.

Gündem 21 Ekim 2024
Fotoğraf: DHA

Adana’da bir tekstil atölyesinde çalışan Mustafa Nama ile Ahmed el-Hüseyin, bir yıl boyunca patronlarının cuma namazına gitmesini fırsat bilerek yaklaşık yedi milyon lira değerinde 500 adet top kumaş çaldı. İş yerinde sürekli eksilen stoklar üzerine harekete geçen polis ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu iki şüpheliyi tespit edip tutukladı.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi’nde bulunan bir tekstil atölyesinde meydana geldi. 66 yaşındaki Mustafa Nama ve 27 yaşındaki Ahmed el-Hüseyin isimli iki işçi, çalıştıkları atölyeden sistematik bir şekilde kumaş çalarak kiraladıkları bir kamyonetle malzemeleri götürdü. İddiaya göre, olaylar yaklaşık bir yıl boyunca sürdü ve toplamda 7 milyon lira değerinde, 500 top kumaş çalındı.

İşçiler, bu süreçte patronları Selim K. ve mesai arkadaşlarının cuma namazına gitmelerini fırsat bilerek harekete geçiyorlardı. Patron her hafta cuma namazına gittiğinde iki şüpheli depoda bekletilen kumaşları kamyonete yükleyerek ortadan kayboluyordu.

Atölye sahibi Selim K., depodaki kumaşların düzenli olarak azalmasını fark etti ve durumun olağan dışı olduğunu düşünerek polise başvurdu. Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. İlk incelemelerde depodaki güvenlik kameralarının cuma günleri saat 12.00 ile 13.00 arasında devre dışı bırakıldığını tespit ettiler. Ayrıca, her cuma namazı saatlerinde atölyenin çevresinde bir kamyonetin bulunduğu fark edildi.

Polis, güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler ve kamyonetin izini sürerek şüphelilerin Mustafa Nama ve Ahmed el-Hüseyin olduğunu belirledi. Bunun üzerine düzenlenen operasyonla iki şüpheli gözaltına alındı.

‘Borçlarımı ödemek için çaldım’

Emniyette sorgulanan Mustafa Nama, suçunu itiraf etti. Nama, ifadesinde “Patron ve işçilerin cuma namazına gittiği saatlerde depoya girip kumaşları çalıyorduk. Borçlarımı ödemek için bu yolu seçtim. Çaldığımız kumaşları değerinin çok altına satarak borçlarımızı kapatmaya çalıştık” dedi. Ortağı Ahmed el-Hüseyin ise sadece kamyoneti ve alıcıyı ayarladığını ileri sürdü.

Polis, çalınan kumaşların bir kısmını ele geçirip iş yeri sahibine teslim etti. Ancak büyük kısmının satıldığı ve izlerinin kaybolduğu anlaşıldı. Çaldıkları malları kime sattıklarıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Tutuklandılar

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Mustafa Nama ve Ahmed el-Hüseyin, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Mahkeme, hırsızlık olayının uzun bir süre boyunca sistematik şekilde gerçekleştirilmesi, suçun planlı olması ve büyük maddi zarar verilmesi nedeniyle tutuklama kararı aldı.

Şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Arsız hırsız 22 yaşında 103'üncü işinde tutuklandıArsız hırsız 22 yaşında 103’üncü işinde tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.