Birinci de TSK’dan ikinci de: Yusuf Dikeç’ten sonra Avrupa’nın en iyi keskin nişancısı Türk askerleri

NATO müttefiki 19 ülkeden askeri personelin katıldığı En İyi Keskin Nişancı Yarışması'nda Türk askerleri birincilik ve ikincilik kazandı. ABD Avrupa Komutanlığı sosyal medya hesabından kazananları tebrik etti.

Gündem 13 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Türk askeri yarışmaya iki takımla katıldı ve ilk iki sırayı domine etti.

Tarzı ve başarısı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanan Dikeç’e dünya çapında bir şöhret getirdi.

Atışı esnasında eli cebinde oldukça sakin bir tavır takınan Dikeç diğer sporcuların aksine ne koruyucu kulaklık ne de görüş avantajı sağlayabilecek lenslerden kullandı. Bu görüntüsü sosyal medyayı sallarken Dikeç dünya basınının da ilgi odağı oldu. Dikeç’in bu ikonik pozu Türkiye’de atıcılığa olan ilgiyi de artırdı.

Toprak rekoru Yusuf Dikeç pozuyla kutladı; Üst üste 13 zafer!Toprak rekoru Yusuf Dikeç pozuyla kutladı; Üst üste 13 zafer!

Tam da bunun üzerine ABD’nin Avrupa ve Afrika Komutanlığı’nın resmi X hesabından bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda Almanya’da düzenlenen keskin nişancı yarışmasında Türk Özel Kuvvetleri’nin birinci, Kara Kuvvetleri’nin de ikinci olduğu duyuruldu ve tebrik mesajı paylaşıldı.

Almanya’nın Hohenfels kentinde 5-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenen yarışmada 19 NATO Müttefik ülkesinden 36 takım Avrupa’nın en iyi keskin nişancı takımı olmak için yarıştı. Avrupa’nın En İyi Keskin Nişancı Takımı Yarışması’nda ülkelerini temsil eden Türk Özel Kuvvetleri personeli birinci, Kara Kuvvetleri personeli de ikinci oldu. ABD Avrupa Komutanlığı kazananları tebrik ederek “Türkiye’den dostlarımızı 2024 Avrupa’nın En İyi Keskin Nişancı Takımı ödülünü kazandıkları için tebrik ediyoruz” dedi.

Olimpiyat ikonlarından Yusuf Dikeç atıcılığa ilgiyi artırmışOlimpiyat ikonlarından Yusuf Dikeç atıcılığa ilgiyi artırmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.