Kendi arkadaşını kıskançlıktan öldürdü, yaraladığı kız arkadaşına cesedin önünde 21 gün boyunca tecavüz etti

Uzun yılların en korkunç cinayet davası Bursa'da başlıyor. İki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen adam, yakın arkadaşı erkeği kıskançlıktan öldürmüş, kendi kız arkadaşına da 7 kurşun sıkmış. Sonrası anlatılamayacak kadar feci.

Gündem 17 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yakında Bursa’da son yılların en korkunç cinayetlerinden birinin failinin yargılanmasına başlanacak. Anlatılması bile çok zor olan cinayeti işleyen kişi için savcı iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istiyor. Bir kişiyi öldürmüş, neden iki kez ceza istiyor savcı?

Merak ediyorsanız, bakalım nasıl anlatabileceğiz…

Olay 22 Haziran’da merkez Osmangazi ilçesi Küplüpınar Mahallesi’nde bir evde yaşandı. İlyas Sarıkaya mahalle arkadaşı Recep Özaslan’ı alzheimer hastası annesi A.S. ve sevgilisi F.O. ile birlikte yaşadığı eve çağırdı. Sonradan iddia ettiğine göre uyuşturucu etkisi altında olan Sarıkaya sevgilisi ile ilişkisi olduğunu düşündüğü Özaslan’ı tabanca ile vurdu. Ardından ağır yaralanan arkadaşına ‘acı çekmesin’ diye iki kez daha ateş etti, öldürdü.

Özaslan beline ve göğsüne isabet eden kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybederken İlyas Sarıkaya sevgilisi F.O.’ya da aynı silahla ateş açtı. Kadın, vücuduna isabet eden yedi kurşunla yaralandı.

Sarıkaya, öldürdüğü arkadaşı Özaslan’ın cesedini önce çarşafa, sonra da streç filme sarıp bantladı, sonra da eczaneye gidip sargı bezi ve ilaç alıp 7 kurşunla yaraladığı sevgilisine pansuman yaptı. Ama amacı sevgilisinin acısını dindirmek değildi, ona bu haldeyken tam 21 gün boyunca tecavüz etti. Bu işkenceyi sürdürmek için pansuman yapıyordu yaralı kadına.

Komşular kokudan rahatsız oldu

Recep Özaslan’ın cesedinin çürümesi sonucu çıkan koku komşuları rahatsız edince polise haber verildi. Sarıkaya silah zoruyla tehdit ettiği sevgilisini pencereye çıkartıp sorun olmadığını söyleterek eve gelen polisleri geri gönderdi.

Ancak acı tablo, 12 Temmuz’da, yani cinayet ve yaralamadan tam 21 gün sonra Sarıkaya’nın sehpa üzerinde unuttuğu telefondan F.O.’nun annesine mesaj yazıp yardım istemesinin ardından ortaya çıktı.

F.O. annesine “Odada ceset var. Telefon dinleniyor. Diafon açık, mesaj yazma. Bana sekiz el ateş etti. Yaralıyım. Polisi görürse önce beni öldürecek. Onu para ile kandırıp evden çıkartın. Sonra da beni alın” diye mesaj yazdı.

F.O.’nun annesi bu mesajı görünce polise giderek şikayette bulundu. Polis yaralı haldeki F.O. ile mesajla irtibata geçti.

Ardından F.O.’nun annesinin evinden para alması için Sarıkaya’yı o eve yönlendirip kendi evinden uzaklaştırdı. F.O.’nun annesinin evinin önüne otomobilini park ettiği sırada karşısında gördüğü polis ekiplerini silahını doğrultup tehdit eden İlyas Sarıkaya etkisiz hale getirildı, gözaltına alındı. Eve giden ekipler ağır yaralı F.O. ve kokmaya başlayan cesetle karşılaştı. F.O. tedavi edilmek üzere ambulansla hastaneye, Recep Özaslan’ın cesedi ise otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ
Sarıkaya hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı ve İlyas Sarıkaya hakkında ‘kasten öldürme’, ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetin yoksun kılma’, ‘beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı silahlı yağma’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Önümüzdeki günlerde Sarıkaya’nın yargılanmasına Bursa ağır ceza mahkemesinde başlanacak.

Üsküp'te iki cinayetin sanığıydı, Balıkesir'de yakalandıÜsküp’te iki cinayetin sanığıydı, Balıkesir’de yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.