Birlikte olduğu kadını döven savcıyla ilgili soruşturma kapatıldı

Gözde Bağcı, Midyat’ta Cumhuriyet Savcısı olan Mehmet Sait D.’nin kendisini darp ettiğini 10Haber’e anlatmıştı. Savcılık, Bağcı’nın şikayetini hakkında, ‘delil yetersizliği’ nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 

Gündem 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Adli Tıp Uzmanı Dr. Gözde Bağcı savcılığa şikayette bulunmuştu: Daha önce birlikte olduğu Mehmet Sait D.’den ayrılmasının ardından sürekli tehdit aldığını, 11 Temmuz’da iki kuzeniyle yanına gelen Mehmet Sait D.’nin kendisini tehdit ederek zorla arabaya bindirdiğini ve dövdüğünü söylemişti. 

Ekim ayında 10Haber’e konuşan Bağcı, Mehmet Sait D.’nin bu olaya müdahale edenleri ‘Savcı kartı’nı göstererek uzaklaştırdığını anlatmış, zorla bindirildiği aracın içinde yaklaşık bir saat dövüldüğünü söylemişti. 

Dr. Gözde Bağcı olayın ardından Mehmet Sait D. hakkında şikayetçi olup birçok kişi tarafından tehdit edildiğini anlatınca savcı Mehmet Sait D. hakkında soruşturma başllatıldı ve bu soruşturma 15 Kasım’da sonuçlandı. Savcılık Mehmet Sait D.’nin Gözde Bağcı’yı dövdüğüne dair delil bulamadığı için takipsizlik kararı verdi.    

Karar sonrası 10Haber’e konuşan mağdur Gözde Bağcı “Başsavcı ilk günden bu yana ‘Çok umudunuz olmasın’ diyordu. Bu kararı bekliyorduk ama, her şeyi yok sayan bir karar olduğunu da biliyoruz” dedi. 

Savcılık kovuşturmaya yer olmadığı kararında Gözde Bağcı’nın eşyalarını almak için savcı Mehmet Sait D.’yi aramasını ‘ısrarlı buluşma isteği’ olarak değerlendirdi. Bağcı ise böyle bir ısrarı olmadığını, eşyalarını almak için buluştuklarını ve dayak olayının bu esnada başladığını belirtiyor. 

Dahası Bağcı soruşturmada birçok usul hatası da yapıldığını iddia ediyor. Kendisini döverken Mehmet Sait D.’nin de omuzunun çıktığını hatırlatan Bağcı “Savcılık bu yaralanmanın neden olduğunu sanığa sormuş, sanık ‘Arabaya binerken çıktı’ demiş ve savcı da inanmış” dedi. 

Ayrıca olay jandarma bölgesinde olmasına rağmen tanık ifadelerinin polis tarafından alındığını söyleyen Bağcı “İfade alma dediğimiz de şu; polis tanıkların çalıştığı yere gidiyor, patronlarına soruyor. Patronları da polise ‘Hatırlamıyorlar’ diyor. Dosyadaki tanık ifadesi bu kadar” diye konuştu. 

Hakimler ve Savcılar Kurulu’na yaptığı başvurudan umutlu olduğunu söyleyen Bağcı’nın savcının takipsizlik kararı için son sözü de şu: “Kadın mini giymeseydi’ demek gibi. Benim aramam nasıl sanık lehine olabilir? Savcı ‘Kendi aradıysa darp edilmeyi hak etmiş’ demek gibi. Ben mücadele etmeye devam edeceğim.”   

Mardin Midyat’ta temizlik için bir mağaraya girildi, şans eseri dev bir yeraltı kenti keşfedildiMardin Midyat’ta temizlik için bir mağaraya girildi, şans eseri dev bir yeraltı kenti keşfedildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.