Böcek ilaçlaması yapılan apartman boşaltıldı, çünkü hastanelik oldular

Küçükçekmece'deki bir apartmanda yapılan böcek ilaçlamasının sonu hastanede bitti. Ancak bu ilaçlama zehirlenmesi ilk değil; ocak-haziran aylarında da benzer bir olay yaşanmış, zehirlenen iki kişi ölmüştü.

Gündem 21 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Apartman ve iş yerleri sık sık böceğe karşı ilaçlanıyor ama bundan sadece böcekler mi etkileniyor?

Bu yılın ocak ayında ilk ayında Ankara’da bir apartmanın 15’inci katındaki daire ilaçlanmış, altı kişi zehirlenmişti. İkisi ambulansla hastaneye kaldırılırken dördünün ayakta tedavisi yapılmıştı.

Haziran ayında yine Ankara’da benzer bir olay olmuştu: Keçiören’de yaşayan bir aile baş dönmesi, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle ambulansı arayınca olayın vahameti ortaya çıkmıştı. Apartmanda yaşayan iki kişi ilaçlama sonrasında zehirlenerek ölmüş, sekiz kişi hastanede tedavi altına alınmıştı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok “İlaçlama yapan firma tüm binayı uyarmalı. Bir dairede ilaçlama yapıldığında ve hava sıcak olduğunda ilaç her yere yayılıyor. Allah’tan su döken olmamış. Su döken olsa binada herkes ölürdü” demişti ve iki kişi gözaltına alınmıştı.

Yeni adres Küçükçekmece

Dün ise İstanbul’da yine ilaçlama kaynaklı zehirlenme vakası yaşandı. Küçükçekmece’de beş katlı binanın ikinci katındaki boş dairede böcek ilaçlaması yapıldı. İlaçlama sonrası binada kötü koku olduğunu söyleyen apartman sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kusma ve mide bulantısı şikayeti olan dört kişiyi ambulansla hastaneye götürdü. İtfaiye ekipleri binada havalandırma çalışması yaptı, bina tedbir amaçlı olarak boşaltıldı.

Mahalle sakinlerinden Recep Sak apartmandakilerin önce doğalgaz sızıntısı olduğunu düşünüp itfaiyeye haber verdiğini söyledi. Sak’ın anlatımına göre itfaiye ekipleri olay yerine gelince bunun ilaçlama kaynaklanan zehirlenme olduğunu anladı ve sağlık ekipleri geldi. Apartmanın önüne dört ambulans geldiğini söyleyen Recep Sak “Olay toparlandı, gittiler. Şu anda boşaldı bina, boşalttılar” dedi.

Uşak'ta gıda zehirlenmesi: 65 öğrenci hastaneye başvurduUşak’ta gıda zehirlenmesi: 65 öğrenci hastaneye başvurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.