Boğaziçi şaşırtmadı: Psikoloji bölümüne kimya mühendisi başkan

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanlığı'na Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Boz, kendini atadı. Bu atama liyakatsizlik tepkisiyle karşılaştı ve Türk Psikologlar Derneği, kanunda yazdığı gibi bölüm hocalarından birinin başkan olması gerektiğini belirtti.

Gündem 12 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Boğaziçi Üniversitesi’nin, okul geleneklerine aykırı olarak atanan rektörü Naci İnci ile birlikte okulun hemen her bölümünde alışılmadık gelişmeler yaşanıyor. Bu defa ilginçliğin adresi Psikoloji Bölümü oldu. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanlığı’na; Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Boz, kendini atadı. Bu atama Türk Psikologlar Derneği’nin tepkisini çekti ve dernek açıklamasında liyakat vurgusu yaptı.

Açıklamada Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun, Türk Psikologlar Derneği’ne psikoloji bölümleri için akreditasyon verdiği hatırlatıldı ve Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nün de 50 yıllık geçmişi olduğu vurgulandı. Kimya Mühendisi olan Boz’un psikoloji bölümünün başkanı olmasının eğitim kalitesi ve liyakat prensipleri açısından kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada görevin, psikoloji bölümünden bir öğretim üyesine bırakılması gerektiği ifade edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlisi Prof. Cem Say da bu açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşarak “Bir kimya mühendisinin kendi kendisini Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanlığına vekaleten ataması üzerine Türk Psikologlar Derneği tarafından yapılan açıklama. (Kanun, bölüm başkanının o bölümün hocaları arasından atanmasını emrediyor)” dedi.

Eski rektör yeni mezun: Bir de hukuk fakültesi bitirdiEski rektör yeni mezun: Bir de hukuk fakültesi bitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.