Boğaziçi’ndeki yurt inşaatında işçi kamyonun altında kaldı: Başmüfettiş görevlendirildi

Boğaziçi Üniversitesindeki inşaat alanında önceki gün hafriyat kamyonu devrildi. İnşaat işçisi Abdülkadir Doğan devrilen kamyonun dorsesinin altında kalarak hayatını kaybetti. Çalışma Bakanlığı olayla ilgili başmüfettiş görevlendirdi.

Gündem 5 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki kazanın görüntüsü

Boğaziçi Üniversitesi B Kapısı’ndaki facia saat 12.00 sıralarında Rumelihisarı Mahallesi, Bebek Yolu Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Serdar Ö.’nün kullandığı hafriyat kamyonu inşaat alanına dorsesindeki malzemeyi indirirken devrildi. Kamyonun yanında bulunan 44 yaşındaki Abdülkadir Doğan isimli inşaat işçisi dorsenin altında kaldı. 

Haber verilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Polisler çevrede güvenlik önlemleri alırken sağlıkçılar Abdülkadir Doğan’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Doğan’ın cansız bedeni ambulansla Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kamyon sürücüsü Serdar Ö. ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ikiye bölünüyorBoğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ikiye bölünüyor

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri dün 12.15’e Boğaziçi Üniversitesi kuzey kampüsündeki yemekhanede eylem yaptı. Eylemde “Öğrencileri yurtsuz bırakan, üniversiteyi sermayeye peşkeş çeken ve işçiye de kadınlara da hayvanlara da yaşam hakkı tanımayan bu düzene karşı mücadelemiz sürecek” açıklaması yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Abdülkadir Doğan’ın iş cinayetinde hayatını kaybetmesine ilişkin müfettiş görevlendirdiğini duyurdu. Bakanlık yaptığı açıklamada “Boğaziçi Üniversitesinin kampüsünde yapımı devam eden yurt inşaatında yaşanan iş kazası nedeniyle bir işçimizin hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Bakanlığımız tarafından olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir Başmüfettiş görevlendirilmiştir. Konuyu yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verdi.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki görevinden alınan Prof. Cem Say: Bu kadarını beklemiyordumBoğaziçi Üniversitesi’ndeki görevinden alınan Prof. Cem Say: Bu kadarını beklemiyordum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.