Bolu’da köylülerin atık eylemine MHP’li vekil de katıldı: ‘İdari cezalarımız az geliyor’

Bolu'da beyaz et üreten işletmelerin atıklarını Büyüksu Deresi'ne boşaltmasına tepki gösteren eylem yaparak suç duyurusunda bulundu. Eyleme MHP'li İsmail Akgül de katılarak destek verdi.

Çevre 11 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Bolu'daki atık eylemine MHP'li İsmail Akgün de katıldı.

Bolu’da beyaz et üretimi yapan tesislerin atıklarını Büyüksu Deresi’ne boşalttığı ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri geçen hafta yaptıkları denetimlerde üç tesise milyonlarca TL ceza keserken ‘çevreyi kasten kirletme’ suçundan da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bir beyaz et üretimi yapan tesisin de gizli hat çekerek atıklarını arıtma yapmadan dereye boşalttığı belirlendi.

Büyüksu Deresi’nin geçtiği bölgedeki köylüler tarlalarını sulamak için kullandıkları dereye zehirli atık boşaltılmasına tepki gösterdi. Eyleme MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, MHP ve AK Partili yöneticilerle muhtarlar da katıldı.

Çevre kirliliğine dikkat çekmek için 20 ton atık metalden 23 heykel yaptıÇevre kirliliğine dikkat çekmek için 20 ton atık metalden 23 heykel yaptı

Çatakören köyü muhtarı Selim Aslan herkesin balık tuttuğu ve meyvelerini suladığı derenin simsiyah aktığını belirterek “Hayvanlar bile bırakın su içmeyi yanından geçmiyor. Hiçbir şekilde sulamaya uygun değil. Bu yüzden çok verimli arazilerimizi sulayamadığımızdan maddi olarak çok ciddi zarar görmekteyiz. Bunun yanında suya temas eden komşularımızda cilt rahatsızlıkları ve enfeksiyonlar görüldü. Suyun kirlenmesini doğaya karşı işlenmiş bir cinayet olarak görmekteyiz” dedi.

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül de arıtmayla ilgili yoğun çalışma yapmak gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Özel sektörün kendi arıtmalarını en kısa sürede tamamlaması gerekiyor. Bizim idari cezalarımız bunlara hafif geliyor. Biz burada istihdam sağlıyoruz, beyaz et üretimi kalkınıyor ama biz burada ticari bir yatırım yapılacak, diye hayatımızla kimsenin oynamasına müsaade etmeyiz. Diyorlar ki, ben 2-3 milyon TL cezamı öderim ama atığımı da bırakırım. Her gece kontrolörler gelerek denetimlerini sürdürerek mücadele devam ediyor. Bolu Belediye başkanımızla da Bolu için yapılacak bir işte siyaseti kenara bırakıp, ortak paydada buluşmamız lazım. Burada arıtmanın yapılması için ne gerekiyorsa buyurun gelin, beraber mücadele edelim. Tüm kurumlar bu konuda elinden geleni yapmak mecburiyetindedir.”

Marmara Denizi alarm veriyor: Atık çukuru olarak kullanmaya devam ediyoruzMarmara Denizi alarm veriyor: Atık çukuru olarak kullanmaya devam ediyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.