İzmir’de ‘BAL’ kavgası: Okulumuzun bahçesindeki ağaçları kesmeyin!

İzmir'in ünlü ve tarihi Bornova Anadolu Lisesi'nin bir koru gibi olan bahçesinde ağaçlar kesilip anaokulu yapılacak. BAL'lılar tepkili, 'Esas ihtiyaç yurt' diyorlar. Tepki gösterenlerden biri de BAL mezunu CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu.

Gündem 4 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İzmir’in Bornova ilçesindeki ünlü ve tarihi Bornova Anadolu Lisesi başarılarının yanında bahçesinde neredeyse bir koru niteliğindeki ağaçlarıyla da bilinir. Şimdi lisenin arazisindeki bu ağaçlık alanda ağaçların kesilip buraya bir anaokulu yapılması gündemde. Hatta inşaat için girişimler de başladı.

Kısa adıyla BAL olarak bilinen lisenin okul aile birliği, vakfı ve mezunları bu duruma tepkili. Onlar ağaçlar kesilsin istemiyor, illa okul bahçesine bir şey yapılacaksa da bunun bir anaokulu değil BAL’da okuyan İzmir dışından gelen öğrenciler için yurt/pansiyon binası olması gerektiğini söylüyor. BAL’ın bahçesine yapılacak inşaata tepki gösterenler arasında ‘Ben de BAL mezunuyum’ diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel de var.

Ağaçlarla dolu büyük bir alana sahip olan lise son zamanlarda buraya yapılacak inşaatlarla gündemde. Bu olayı Gazeteci Fatih Ergin sosyal medya hesabından duyurmuş, inşaat alanı görüntülerini paylaşmıştı. Ergin inşaatın Suriyelilere anaokulu yapımı için başladığı iddiasındaydı ve hemen ardından İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bülten yayımladı. Bültende “Aynı arazi içerisinde yapımına başlanan dört derslikli anaokulu projesi İzmir’in 2023 il yapım programına tanımlı olup bölgedeki anaokulu ihtiyacından dolayı programa alınmıştır” dendi ve inşaat kabul edildi, ancak Suriyeliler için yapıldığı reddedildi.

Ergin daha sonra da okul aile birliğinden geldiğini söylediği bir metin paylaştı. Metne göre asıl ihtiyaç yatılı öğrenciler için pansiyondu.

Aileler inşaat yapılacaksa yatılı öğrencilere kalacak yer bulmak için yapılması gerektiğini söylüyordu. 29 Aralık’ta okulun bahçesine kamyonların gelmesiyle inşaattan haberdar olduğunu söyleyen veliler anaokulu yapımının kabul edilebilir olmadığını belirtiyordu.

Olay büyüyünce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de konuya dahil oldu ve bir sosyal medya paylaşımı yaptı. ‘İnşaatla ilgili yasal inceleme sürecimizi tamamladık’ diyen Soyer mevzuat açısından eksik ve hataları yerinde tespit ettiklerini belirtti. Soyer “İnşaatın ivedilikle mühürlenmesi için gerekli tüm işlemleri başlattık ve Bornova Belediyesi’ne mühürleme işlemini yerine getirmesi için resmi yazımızı ilettik” dedi.

CHP lideri Özgür Özel de Tunç Soyer’in paylaşımının ardından “Ben de Bornova Anadolu Lisesi mezunuyum” diyen bir açıklama yaptı. Özel durumu hata olarak nitelendirdi ve “Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nın öğrenci ve velilerinin yanında, rezaletin karşısındayız” dedi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.