Boşanacağı eşinin kapısına dayanıp taşladı, kayınpeder kurşunuyla öldü

Eşiyle boşanma aşamasında olan Salih Macat çocuklarını görmek için kayınpederinin evinin önüne gitti. Kayınpeder Orhan Doğan tartışma sonrasında damadına üç el ateş etti. Macar başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti.

Gündem 7 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
38 yaşındaki Salih Macat, olay çıkardığı evin önünde kayınpederi tarafından öldürüldü.

Bu yılın ilk altı ayında 205 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 117 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Öldürülen kadınların yarısından fazlasını eşleri ve eski eşleri öldürdü. Bunlar içinde boşanma aşamasında olanlar yadsınamayacak sayıda.

Dün Esenler’deki olayda ise boşanma aşamasındaki bir erkek çocuklarını görmek için gittiği kayınpederinin evinin önünde bu kez onun silahıyla vurularak öldürdü.

Boşanma aşamasındaki eşinin ailesini ve komşusunu katlettiBoşanma aşamasındaki eşinin ailesini ve komşusunu katletti

Uzun zamandır anlaşmazlık yaşayan Salih Macat’ın eşi beş ay önce babasının Oruçreis Mahallesi’ndeki evine taşındı. Dün saat 20.00 sıralarında 38 yaşındaki Salih Macat kayınpederinin evinin bulunduğu sokağa gitti. Eşinin bulunduğu evin camına taş atarak hakaret etmeye başladı. Bir süre sonra evin önünden ayrıldı. 

Saatler sonra tekrar evin önüne gelen Salih Macat’ı gören eşi 58 yaşındaki babası Orhan Doğan’a haber verdi. Eve gelen Orhan Doğan sokakta damadı Salih Macat ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Orhan Doğan yanında bulunan silahla Macat’a üç el ateş etti. Kurşunlardan biri Salih Macat’ın başına isabet etti. Mahalle sakinleri polis ve  sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen  sağlık ekipleri başından vurulan Salih Macat’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Orhan Doğan silah ile olay yerinde yakalanarak polis merkezine götürüldü.

Olayı haber aldıktan sonra mahalleye gelen Orhan Doğan’ın eski eşi Sevi Türkmen “Salih iyi çocuktu, içtiği için sapıttı. İki oğlu var, perişan etti kadını. 5-6 aydır ayrılar, dövdüğü için kaçıp geliyor bu eve. Çocukları görmeye geliyor, olay çıkarıyor. Kızımla konuştum ‘Anne yine geldi. Salih rezillik çıkardı, taş attı.’ İnşallah ıslah etsin kızım, ne yapayım dedim” şeklinde konuştu.

Bir kadın cinayeti daha: Boşanma aşamasındaki eşini makasla öldürdüBir kadın cinayeti daha: Boşanma aşamasındaki eşini makasla öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.