Boşanmak üzereydi; kapıya çıktığı an öldürüldü

İstanbul'da Safiye isimli kadın evinin önüne çıktığı sırada boşanma aşamasında olduğu Vedat B.'nin silahlı saldırısınaa uğradı. Vedat B. kayıplara karıştı, Safiye kurtarılamadı, öldü.

Gündem 3 Temmuz 2024
Katil Vedat B. (solda), Safiye B. (sağda).

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Mayıs ayı raporunu yayımlamış ve 40 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü duyurmuştu. Bununla birlikte 20 kadının ölümü de kayıtlara ‘şüpheli’ olarak geçti. Haziran ayına geldiğimizde kadın cinayetleri devam etti ve sadece iki günde üç kadın eşi ya da eski eşi tarafından katledildi. Bunlar sadece basına yansıyanlar. Bugün bir kadın cinayeti daha işlendi, onun da katili tanıdık.

Safiye B. Pendik’te yaşıyordu, 49 yaşındaydı ve iki çocuğu vardı. Bir süre önce 50 yaşındaki eşi Vedat B.’den ayrılmaya karar verdi, boşanma davası açıldı. Boşanma aşamasında olan ikili, Safiye sokağa çöp atmaya çıktığında karşılaştı. Ajanslar karşılaşma olduğunu yazdı ama Vedat B.’nin Safiye’yi takip edip etmediği henüz bilinmiyor. Üstelik Vedat B.’nin silahı da vardı.

Vedat B . Safiye’yi gördüğü gibi silahını çekti, kadını öldürdü. Çevredekiler saldırıyı gördü ve hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Olay yerine polis ve sağlık ekibi geldi ama silahlı adam çoktan kaçmıştı. Kadın ağır yaralıydı. Sağlık ekipleri Safiye’yi hastaneye kaldırdı ama kadın hayata tutunamadı.

Mahalle muhtarı Hasgül Kaya olayla ilgili olarak “Bir süredir aralarında problem vardı. Bu sabah da bu oldu. Mahallemizde bu tarz bir şey yaşandığı için çok üzgünüz” dedi.

İki günde üç kadın cinayeti: Katiller yine tanıdık erkeklerİki günde üç kadın cinayeti: Katiller yine tanıdık erkekler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.