Boşanma aşamasındaki eşini öldüren polise ödül gibi ceza: ’10 yıl yatsın çıksın mı’

Çorum'un Sungurlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Gülten Ataklı'yı tabancayla öldüren polis memuru Mürsel Ataklı 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karara tepki gösteren kadının kardeşleri adalet arayışını sürdüreceklerini söyledi.

Gündem 4 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

1 Ağustos 2023’te Sungurlu ilçesi Demirşeyh köyünde yol kenarındaki çalılık alanda bir kadının hareketsiz yattığını görmüş, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirmişti. Başından ve göğsünden silahla vurulan Gülten Ataklı’nın öldüğü belirlenmişti.

Jandarma ekipleri cinayeti boşanma aşamasında olduğu polis eşi Mürsel Ataklı’nın işlediğini tespit etmişti. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Ataklı Samsun’un Havza ilçesinde yakalanmış, tutuklanmıştı.

Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Mürsel Ataklı için karar çıktı. Önceki günkü karar duruşmasına tutuklu sanık cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken tarafların avukatları ve Gülten Ataklı’nın yakınları duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti sanığı 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. 11 yaşındaki oğlunun velayetini ise kocasının ailesine verdi.

Gülten Ataklı’nın kardeşleri kararı asla kabul etmediklerini söyleyerek tepkilerini dile getirdi. Öldürülen Gülten Ataklı’nın kız kardeşi Sultan Kızılkoca “Kararda ağırlaştırılmış müebbet hapis beklerken ne olduysa son dakika oldu. Anlayamadığımız şekilde katile çok büyük indirim uygulandı. Ben indirimin polis olduğu için uygulandığını düşünmekteyim. Biz hep sessiz kaldık, nedeni ise kardeşim zaten masumdu, mahkeme de bunu kabul etmişti. Öldürülen kardeşime çok iftira attılar. Verilen kararda olayı kim başlattığını bilinmediği için indirim uygulandığı söylendi. Böyle bir kararı asla kabul etmiyoruz, o zaman herkes karısını öldürsün ve 10 yıl yatsın çıksın. Ben de, ailem de kararı asla kabul etmiyoruz” dedi.

Eşini öldüren Mürsel Ataklı

“Adalet arayışımız sürecek”

Ablası Canan Kızılkoca ise “10 aydır süren adalet arayışımız karara bağlandı. Hakimin Mürsel Ataklı’ya verdiği cezayı kabul etmiyoruz. Biz ibretlik ceza beklerken hakim gerekçesiz bir indirim uyguladı. Hiçbir pişmanlık ya da iyi hal göstermemiş katile indirim uygulandı. Verilen kararı asla kabul edemeyiz, yetkililere seslenmek istiyorum. Kız kardeşimiz, öldürülen tüm kadınlar için sonuna kadar adalet arayışımız sürecek” dedi.

Gülten Ataklı’nın kardeşi Hasan Hüseyin Kızılkoca da zor bir süreçten geçtiklerini belirtti. Kızılkoca “Bu yaşadıklarımız kolay değil. Ailecek çok zor bir süreç yaşıyoruz. Verilen karar bizi çok üzdü. Bir insanın canı bu kadar ucuz olmamalı, hafif bir ceza verilmemeliydi. Bu konuda Türkiye’de canı yanmış çok kadın ailesi var. Artık yasalarda bu tür olaylarda tatmin edici kararların verilmesini bekliyoruz. Biz sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz, son 10 yılda öldürülen kadınların dramatik hikayelerini tüm Türkiye biliyor. Bunun için bir adım atılmalı. Kardeşimi öldüren cani boşanma sürecinde ve uzaklaştırma kararı varken bu cinayeti işledi” diye konuştu.

Ankara'da kadın cinayeti: Son umudu KADES'tiAnkara’da kadın cinayeti: Son umudu KADES’ti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.