Böyle baba olmaz olsun: Cebinden 50 lira aldı diye çocuğuna günlerce işkence etti

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde yaşayan Türkmen uyruklu bir baba cebinden habersicez 50 TL aldığı gerekçesiyle sekiz yaşındaki çocuğuna günlerce kızgın tornavidayla işkence etti. Sonra ortadan kayboldu.

Gündem 15 Eylül 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinden gelen haber öyle iç karartıcıydı ki, görenlere “böyle baba olmaz olsun” dedirtti.

Türkmen uyruklu Azatjan Babakulıyev ve Aısa Hamrayeva çifti uzun zamandır birlikteydi. Bir de sekiz yaşında oğulları vardı; Kudret. Küçük çocuk bir gün babasının cebinden haber vermeden 50 lira aldı. Bir mahalleyi ayağa kaldıran işkencenin ‘gerekçesi’ işte buydu.

Babası Azatjan kızgın tornavidayı Kudret’in vücudunda söndürdü. Günlerce işkence etti. İnleme seslerine kayıtsız kalamayan mahalleli sonunda durumu emniyete haber verdi.

Kudret’e ancak camdan ulaşabilen polisler hemen ambulans çağırdı. Çocuk hastaneye kaldırıldı. Anne Aısa gözaltına alındı. Ortadan kaybolan Türkmen uyruklu baba Azatjan Babakulıyev içinse arama çalışmaları başlatıldı.

Korkunç olayın detayları bunlarla da sınırlı değil. Soruşturmada öğrenildi ki Kudret arkadaşlarına sık sık “Babanız size de ceza veriyor mu?” diye soruyormuş. Yani şiddetle ilk kez karşılaşmamış.

Gözaltına alınan annenin vücudunda da bazı yazık izleri tespit edildi. “Kendisi mi yaptı, yoksa o da mı eşinden işkence gördü?” Uzmanlar şimdi bu sorunun yanıtını arıyor.

Aısa tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Kudret’se hastanedeki tedavisinin ardından devlet korumasına alındı.

Sahibinin işkence ettiği köpekler yediemine verildiSahibinin işkence ettiği köpekler yediemine verildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.