Böylesi ne görüldü ne duyuldu: Beş evi havuzlarıyla beraber çaldılar

Çatalca'da hafta sonları şehrin kalabalığından, gürültüsünden uzaklaşmak için bungalov ev satın alanlar son ziyarette evlerini göremeyince büyük şaşkınlık yaşadı. Ahşap evlerin havuz tesisatıyla birlikte sökülüp götürüldüğü ortaya çıktı.

Gündem 5 Mayıs 2024
Çalınan bungalov evlerden geriye kalan boş arazi

‘Bu kadar da olmaz’ dedirten olay İstanbul’un Çatalca ilçesi Akalan Mahallesi’nde bir bungalov projesinde meydana geldi. Bungalovlar peyzaj düzenlemeleri yapıldıktan kısa süre sonra tatil sitesi modülüne göre planlanıp satıldı. Site içindeki beş komşu, evlerine eşya yerleştirip bahçelerini kendilerine göre düzenledi. Bungalovlar ev sahipleri tarafından hafta sonu ve boş vakitlerinde yazlık olarak kullanılmaya başlandı.

İddiaya göre bu beş bungalovun sahiplerinden komşu Yahya Kemal Yaman siteyi yapan kişiyle alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştı. Alacaklı Yahya Kemal Yaman bir gece sitenin içindeki beş bungalovu havuzuyla beraber çaldı. Ev sahipleri birkaç gün sonra bungalovlara gidince şoke oldu. Evlerinden geriye çakıl taşları kaldığı görünce jandarmaya bildirdiler. Jandarma ekipleri hırsızlıkla ilgili incelemelerine devam ederken ev sahipleri karşı karşıya kaldıkları durumu izah etmekte zorluk yaşıyor. Beş adet bungalovun çalınmasının ardından geriye kalan boş arazi görüntülendi.

Bungalov dolandırıcıları yeni yıla ‘çalışarak’ girdiBungalov dolandırıcıları yeni yıla ‘çalışarak’ girdi

‘Vinçlerle, kamyonlarla çalmışlar’

Yaşadıkları durumu anlatan ev sahiplerinden Enis Onat “Burayı ben yaklaşık bir sene önce almıştım. Beş ev olan butik bir siteydi ve çok güzel bir konseptti. Bir gün komşularımızdan biri arayarak evlerin söküldüğünü söyledi. Gelip baktığımızda havuzların tesisatlarına kadar çalındığını gördük. Bu evleri almamızın en büyük nedeni kapı numarası olmasıydı, kapı numarası demek resmi olması demekti. Nasıl sizin şehir içinde bir eviniz varsa, burayı da aynı şekilde düşünebilirsiniz. Buraya vinçler, kamyonlar getirmişler ve bu şekilde çalmışlar. Bu işi yapanlardan biri buradaki hissedarlardan biri. Kendisini bulduk. Bize evleri yapan kişiyle arasında maddi sıkıntı olduğunu söyledi. Biz şikayetçi olduk, inşallah hızlı şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz. Her geçen gün evlerimizin ve diğer eşyalarımızın yok olma olasılığının artması anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Bir başka ev sahibi olan Cahit Üçüncü ise “Buradaki konutlardan birinin sahibi bendim. İlk duyduk ve satın aldık. Hoşumuza gitmişti. Bir site içinde çevre düzenlemesi yapılmış gayet güzel bir alandı. Diğer komşularımızla tanışmak için aradığımızda burada bir şey kalmadığını öğrendik. Gördüğümde şok oldum, hiçbir şey kalmamış. Jandarmaya giderek şikayetçi olduk şu anda bekliyoruz” dedi.

Araç muayenesinden bungalova dolandırıcılık silsilesi: 75 gözaltıAraç muayenesinden bungalova dolandırıcılık silsilesi: 75 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.