BTK bu kez de 985 farklı internet sitesine erişimi engelledi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bu kez de 985 farklı internet sitesine erişim engeli getirdi. Erişim engelinin Denizli Jandarma ekiplerince incelenip BTK'ya bildirdiği sitelere yapıldığı biliniyor.

Gündem 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile ilgili gelişmeler bitmiyor. Önce Instagram’a daha sonra Roblox’a getirilen erişim engeli ile gündeme gelen BTK bu kez Denizli’de jandarmanın inceleyip bildirdiği 985 internet adresine erişimi engelledi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 1-31 Temmuz’da sanal devriye faaliyetleri kapsamında çok sayıda internet sitesini inceledi.

BTK telefon ve tabletlere ‘sürdürülebilirlik’ düzenlemesi yapacakBTK telefon ve tabletlere ‘sürdürülebilirlik’ düzenlemesi yapacak

Yasa dışı bahis, müstehcenlik, uyuşturucu madde temini, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama, fuhşa aracılık, oltalama ve sağlık için tehlikeli madde temini içerikli paylaşım yaptığı belirlenen 985 internet sitesi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bildirilerek erişime kapatıldı.

Bu gelişmelerin BTK’nın son dönemde aldığı erişim engelleme kararlarının bir devamı niteliğinde olduğu söylenebilir.

BTK interneti kesti, RTÜK yayın yasağı getirdi, Emniyet devredeBTK interneti kesti, RTÜK yayın yasağı getirdi, Emniyet devrede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.