Burası Türkiye: İptal edilen kavşak projesi Gamze öldükten sonra hayata geçiyor

Ankara'da Gamze Gürel'in yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiği çevre yolunda kazadan önce yargı kararıyla iptal edilen köprülü kavşak ve yaya geçidi projesi yeni imar planı düzenlemesiyle yapılacak.

Gündem 17 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Ankara Etimesgut’ta Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi projesi Şehir Plancıları Odası’nın açtığı davada Ankara 11’inci İdare Mahkemesi’nin imar planı değişikliğini iptal etmesiyle yapılamamış, mahkeme plan değişikliği işleminde birçok eksik olduğunu belirtmişti.

Aralık 2023’te bölgedeki üç mahallenin muhtarının durumu basın açıklaması yaparak protesto etmesinden bir gün sonra, o bölgede yolun karşısına geçmek isteyen Gamze Gürel otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybetmiş, Gürel’in ailesi de kavşak projesinin iptal edilmesini tepki göstermişti.

Bölgedeki üç muhtar projenin iptaline tepki göstermişti. Gamze Gürel bir gün sonra hayatını kaybetti.

Yeni imar planı hazırlandı

Yaşanan kazadan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı köprülü kavşak yapımı için yeni imar planı hazırladı ve 14 Şubat için ihale kararı alındı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “İlk projenin iptalinin ardından İstanbul Yolu-Eryaman Bağlantı Kavşağı yapım ihalesini 14 Şubat’ta gerçekleştiriyoruz. Bölgede daha güvenli girişlerin yapılmasını, trafiğin rahatlamasını ve kazaların önüne geçilmesini hedefliyoruz” dedi.

Belediye de “Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce hazırlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi proje çalışmalarının Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucu imar planının iptal edilmesinin ardından Fen İşleri Daire Başkanlığı ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı yeni bir imar planı hazırladı. Onaylı güncel imar planı doğrultusunda İstanbul yoluna bağlanacak yeni projenin yapımı için 14 Şubat 2024 tarihinde yapım ihalesine çıkılacak. Proje ile bölge trafiğini rahatlatmak ve kazaların önüne geçmek hedefleniyor” açıklaması yaptı.

Köprüye, Gamze’nin ismi verilsin önerisi

Göksu Mahallesi Muhtarı Aytaç Fatih Aydoğan yapılacak köprülü kavşağa hayatını kaybeden Gamze Gürel’in isminin verilmesini istediklerini söyleyerek “Bu konuda belediyeye başvuru yapacağız. Kardeşimizin adının verilmesi çok iyi olur. Projenin yapılmasıyla buradaki trafik rahatlayacak. Yaya geçidi ile karşıya geçişler daha kolay ve güvenli olacak. Çok daha önce yapılması gereken kavşak inşallah geç de olsa yapılacak. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Keşke Gamze kardeşimiz ölmeden yapılabilseydi. Olmadı. İnşallah başka kaza olmadan hayata geçer” dedi.

İki kardeş üç yıl arayla trafik kazasında öldüİki kardeş üç yıl arayla trafik kazasında öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.