Narcos Türkiye’de son perde: Zindaşti’nin can düşmanı uyuşturucu baronu Ünğan yakalandı

Uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan, İstanbul’da düzenlenen bir operasyonun parçası olarak yakalandı. Ünğan, İranlı uyuşturucu kaçakçısı firari Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı Arzu Zindaşti ve yeğeninin ölümünde ‘azmettirici’ olmakla da suçlanmıştı.

Gündem 8 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yle girdiği kanlı çatışmalarla hatırlanan Orhan Ünğan, İstanbul’da düzenlenen operasyon neticesinde yakalandı.

Orhan Ünğan ismi, 6 Eylül 2014’de Zindaşti’nin kızı ve yeğeninin Büyükçekmece’de öldürülmesiyle gündeme gelmişti. Bu olay sonrası Orhan Ünğan ve kardeşi İlhan Ünğan hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı. Daha sonra Orhan Ünğan Hollanda’da yakalanıp Türkiye’ye getirilip, Zindaşti’nin kızı ve yeğeninin öldürülmesi davasında yargılandı. Bu dava sürecinde, Ünğan’ın aranan kardeşi İlhan Ünğan, Zindaşti’nin adamları tarafından Kadıköy’de silahlı saldırı düzenlenerek öldürüldü. Orhan Ünğan Covid-19 salgını nedeniyle cezaevinden izinli çıkmıştı. Kırmızı bültenle aranan Naci Şerifi Zindaşti ile aralarında polislerin de olduğu suç örgütüne ilişkin davada şikayetçi Orhan Ünğan, emniyet içindeki bazı yetkililerin Zindaşti ile ilişkisi olduğunu, dijital verilerin ve kamera kayıtlarının silindiğini belirtmişti.

Sabah saatlerinde emniyet güçlerince düzenlenen operasyonun önemli bir parçası olarak yakalandığı öğrenilen Ünğan’ın, hangi suçlamayla gözaltına alındığı henüz bilinmiyor.

Öte yandan şüphelinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Söz konusu operasyonun kaç ili kapsadığı ve Ünğan ile beraber kaç kişinin daha yakalandığı ise henüz belirtilmedi.

Suç gelirlerini çeşitli sektörlerdeki iş yerlerinde aklamışlar

Elebaşılığını Mert (Orhan) Ünğan’ın yaptığı uyuşturucu suç örgütü üyesi şüphelilerin, Orta Doğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinden Türkiye’ye ve Avrupa ülkelerine kokain, eroin ve skunk naklettikleri, örgüt içerisinde yönetici pozisyonunda bulunan şüpheli E.D’nin özellikle Balkan ülkelerinden Türkiye’ye getirilen skunk ve Orta Doğu ülkelerinden temin edilen eroinden sorumlu olduğu belirlendi.

Örgüt yöneticilerinden A.N, S.İ, E.Ş, L.T, Ö.A, T.A, M.A.A ve İ.A’nın tüm saha operasyonlarını yönettikleri, Türkiye ve farklı ülkelerde ele geçirilen 2 ton 457 kilogram uyuşturucu maddeden sorumlu oldukları ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen suç gelirlerini otelcilik, turizm, kuyumculuk, döviz büroları ve inşaat sektörlerinde akladıkları tespit edildi.

Elebaşılığını İbrahim Kurtar’ın yaptığı ve “Kurtar” grubu olarak bilinen uyuşturucu suç örgütü üyesi şüphelilerin, başta Türkiye olmak üzere özellikle Avrupa ülkelerine nakledilen eroin sevkiyatlarında önemli faaliyetleri olduğu, Rusya ve Hollanda’da ele geçirilen 372 kilogram eroinden sorumlu oldukları ve bu kapsamda örgüt yöneticileri S.K, Z.K, E.P, M.T ve M.T’nin saha operasyonlarında aktif olarak rol aldıkları anlaşıldı.

Avrupa ülkelerinden temin ettiği uyuşturucuların Türkiye’ye sevkini sağlamış

Uyuşturucu suç örgütü elebaşı Aydın Razaki’nin, Orta Doğu’dan temin edilen eroini Avrupa ülkelerine pazarladığı, transfer ettiği ve yurt dışında bulunan kendisine ait kumarhaneler aracılığıyla akladığı, Güney Amerika ülkelerinden temin edilen kokaini Avrupa ülkelerine, Avrupa ülkelerinden temin edilen ekstazinin ise Türkiye’ye sevk edilmesinden sorumlu olduğu tespit edildi. M.K, E.Y, V.C ve T.D’nin de aralarında olduğu suç örgütünün, İran ve Polonya’da ele geçirilen toplam 490 kilogram eroin ve Türkiye’de ele geçirilen 100 bin ekstazi sevkiyatını yaptığı belirlendi.

Elebaşılığını Recep Özyıldız’ın yaptığı uyuşturucu suç örgütü üyesi şüphelilerin, Türkiye’de geçtiğimiz yıllarda yapılan bir operasyonda ele geçirilen 51 kilogram eroinden sorumlu oldukları tespit edildi.

Ayrıca operasyonlarda toplam değeri 11 milyar lira olan 200 taşınmaz malvarlığına, 85 motorlu araca, 30 şirkete ait ortaklık paylarına ve şüphelilerin bütün bankacılık varlıklarına el konuldu.

Operasyonlar sonucu, 13 ruhsatsız tabanca, bir ruhsatsız tüfek, 3 para sayma makinesi, çok miktarda döviz, Türk lirası, altın ve ziynet eşyası ele geçirildi.

Yerlikaya, operasyonlara ilişkin “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ister uluslararası olsun, ister ulusal olsun ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kesinlikle kararlıyız. Zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız aralıksız devam edecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlara ait görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaştı.

Burhan Kuzu’nın adı geçmişti

İstanbul’da 8 yıl önce uyuşturucu baronu Naji Şerifi Zindaşti ile Ömer Erdal Akkartal arasında çıkan silahlı çatışmanın soruşturmasında adı geçen turizmci Aliye Uzun silahlı saldırıya uğramıştı.

Uzun, Zindaşti ve koronavirüse yakalandıktan sonra Kasım 2020’de hastanede hayatını kaybeden AK Parti eski milletvekili  Burhan Kuzu ile çekilen fotoğraflarla gündeme gelmişti. Zindaşti’yle bir dönem ‘flörtleştiklerini’ anlatan Aliye Uzun’un iktidarın önde gelen isimleriyle olan yakın ilişkileri de dikkat çekmişti.

Zindaşti ve Kuzu’yu tanıştırdığını belirten Uzun, “Bu şahsın ülkemize yatırım yapacağını düşündüğüm için Burhan hoca ile tanıştırdım. Daha sonra bu adamın yasa dışı işlerinin olduğunu öğrendikten sonra görüşmeyi kestim” demişti.

Zindaşti’den kendisini tehdit ettiği için şikâyetçi olduğunu söyleyen Uzun, “Zindaşti’yi ilk deşifre eden kişi benim” ifadelerini kullanmıştı.

Zindaşti’nin cep telefonu imajından Kuzu’ya ait görüntüler çıkmıştı. Zindaşti’nin bu görüntülerle Kuzu’ya şantaj yaparak her istediğini yaptırdığı öne sürülmüştü.

Uyuşturucu baronu Zindaşti ile Burhan Kuzu fotoğrafında yer alan kadına silahlı saldırıUyuşturucu baronu Zindaşti ile Burhan Kuzu fotoğrafında yer alan kadına silahlı saldırı

Okyanus ötesi iddianame: Zindaşti Türkiye'de hapisten çıktıktan sonra Amerika'da suikast planlamışOkyanus ötesi iddianame: Zindaşti Türkiye’de hapisten çıktıktan sonra Amerika’da suikast planlamış

Narcos

Amerikan suç draması ve aksiyon dizisi Narcos, Güney Amerika’daki suç dünyasının en büyük uyuşturucu lordu Pablo Escobar’ın hayatını anlatıyordu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.