Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet operasyonu: Sekiz kişi tutuklandı

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı''nın Büyükçekmece Belediyesi'ne yaptığı operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden sekizi tutuklandı. Başsavcılığın yıkım için valiliğe yazdığı yazıda 140 villanın temel atılmadan yapıldığı belirtildi.

Gündem 22 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükçekmece Eskice Mahallesi’nde bulunan 140 villanın imarında usulsüzlük yapıldığı yönünde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 18 Ocak’ta yapılan operasyonda Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Büyükçekmece Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür V. Abdurrehim Çakır’ın da aralarında olduğu yedisi belediye personeli toplam 21 kişi ‘Nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtekarlık’ suçlarından gözaltına alınmıştı.

Sekiz kişi tutuklandı

Emniyette işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı. Tutuklananlar arasında inşaat firması sahibi Ali G. ile Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Büyükçekmece Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür V. Abdurrehim Çakır’da bulunuyor.

Rüşvet karşılığı inşaat ruhsatı verilmiş

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yıkılması için İstanbul Valiliği’ne yazı gönderilen 140 villa ile ilgili yeni bilgiler de ortaya çıktı. Villaların hiçbir temel atılmadan yapıldığı, zorunlu olan fore kazıkların çakılmadığı, sismik kontrollerin yapılmadığı belirlendi. Usulsüz yapılan inşaata belediye personelinin rüşvet karşılığında inşaat ruhsatı verdiği belirtildi.

Büyükçekmece Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: 20 gözaltıBüyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet operasyonu: 20 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.