Bir hevesle jigolo adayı oldular, fena çarpıldılar

'Sizi jigolo yapacağız' vaadine kanan en az 26 erkek, önce bir siteye kaydolup para kaptırdı. Yetmedi 'Sizi Premium Jigolo yapacağız' vaadine yeniden para kaptırdı. Yanlarına gelen kadınlarla videoları çekildi, şantaja uğradı.

Gündem 29 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Yaşı tutanlar bilir; 50, 55 yıl önce çekilmiş bir Amerikan filmi vardır: “Geceyarısı Kovboyu.” Dustin Hoffman’ı, John Voigt’u ünlü eden kült filmlerdendir. Taşralı bir genç büyük hayallerle ama aslında ekmek parasına da razı olarak büyük şehre gelir. Yakışıklıdır ve şehrin zengin kadınlarının onun gibi yakışıklı gençlere pek düşkün olduğunu duymuştur, jigolo olacaktır…

Umduğu gibi olmaz, sokağa düşer, köşe başlarında kadın müşteri bekler gece yarılarında umutsuzca. “Geceyarısı kovboyu” olur sonunda…

Sonrası… Sonrası bildiğiniz gibi. Acıklı.

İşte böyle bir “geceyarısı kovboyluğu” vakası da İstanbul Büyükçekmece’de  yaşandı. Bir siteye üye oldu bu jigolo adayları. Türlü gerekçelerle paralar kaptırdılar. Yetmedi “premium jigolo” olmak için daha da çok para kaptırdılar. Kadın gönderildi onlara, o kadınlarla birlikteyken gizlice videoları çekildi türlü türlü şantajlara uğradılar.

Neyse ki polis bu filmin sonunun da o filmdeki gibi olmasını önledi. “Gece yarısı kovboyları” ceplerindeki paraları kaptırarak görece ucuz kurtuldular…

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri jigolo olmak için bir siteye üye olan çok sayıda kişinin dolandırıldığı ihbarını aldı. İhbarı değerlendiren ekipler siteye üye olan erkeklerin bir süre sonra bazı kişilerce telefonla arandığını, işe alınmak için kendilerinden üç bin dolar komisyon istendiğini, jigolo olmak isteyen kişilerin bu paraları ödeyip dolandırıldığını belirledi.

Bir süre sonra bu kişilerden premium üyelik için yeniden para istendiği, “jigolo adayları”na kadın gönderildiği, o kadınlarla birlikte oldukları anların da kamerayla kayıt altına alındığı ve bu görüntülerle tehdit edildikleri tespit edildi.

Şüphelilerin çağrı merkezi olarak kullandığı Büyükçekmece’deki ofisi belirleyen polis burada gündüz hareketliliğin arttığını tespit edip bu adrese operasyon yaptı.

Operasyonda dokuz şüpheli gözaltına alındı. Arama yapıldı, çok sayıda bilgisayar, telefon, dijital materyal ve 55 bin lira nakit para ele geçirildi. Dijital materyal incelendi ve 26 kişinin şüpheliler tarafından toplam 575 bin lira dolandırıldığı belirlendi.

Jigololuğa heveslenen 68 erkek daha dolandırıldıJigololuğa heveslenen 68 erkek daha dolandırıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.