Çadır satışıyla tanınan Kerem Kınık ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ oldu

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık, yönetim kurulunun toplantısında yeni bir unvana kavuştu. Depremde çadır satışıyla gündeme gelen ve istifa eden Kınık artık 'İyilik ve Merhamet Elçisi'.

Gündem 2 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Kızılay Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Kınık, özellikle deprem sürecinde Türkiye’nin en fazla konuştuğu isimlerden biriydi. Çünkü Kızılay’ın şirketleşerek depremde insanlar çadır beklerken çadır satışı yaptığının ortaya çıkması iktidarın da tepkisini çekmişti. Üstelik Kınık’ın sosyal medyadan kendisine yönelik eleştirilere cevap vermesi gerginliğin en üst noktasıydı. Nitekim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en küçük bir sıkıntısı olmaması gerekirdi” demesiyle Kınık’ın başkanlık serüveni de sona ermişti. Kerem Kınık 14 Mayıs seçimlerine iki gün kala istifa ettiğini duyurdu.

Kızılay Yönetim Kurulu ise düzenlediği toplantıda Kerem Kınık’a yeni bir unvan verdi. BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; toplantıda, “Gönüllülük esasına göre çalışmak üzere, Kerem Kınık’a ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı verilerek yürüteceği ulusal ve uluslararası faaliyetler kapsamında oluşacak tüm masrafların ilgili yapı bütçelerinden karşılanmasına” maddesi kabul edildi. Ayrıca “İyilik ve Merhamet Elçisi sıfatının kazandırılması akabinde gerekli iletişim ve tanıtım çalışmalarının Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü’nce yapılmasına” da karar verildi. Bu karar ise Kınık’ın ulusal ve uluslararası toplantılarda Kızılay’ı ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ olarak temsil edeceği anlamına geliyor.

Kızılay'a ilk kadın başkan geldi, Erdoğan 'Siyaset için Kızılay'ı yıpratmayalım' dediKızılay’a ilk kadın başkan geldi, Erdoğan ‘Siyaset için Kızılay’ı yıpratmayalım’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.