Cağaloğlu mezuniyetine gelip ‘rahatsızlık’ iletmişler: Bir kamyon adam var

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin mezuniyet töreninde yaşanan bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Tören sırasında okulun kapısına gelen sarıklı ve cübbeli bir kişi törenden rahatsız olduklarını söyleyerek, öğrencilerle tartıştı.

Gündem 4 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Türkiye’nin en köklü eğitim tarihlerinden birine sahip. 22 Mart 1850’de açılan okul, hizmete Valide Mektebi adıyla başlasa da yoluna Darül Maarif olarak devam etti. Cumhuriyet Dönemi’ne geçildiğinde ise okul 1933’te İstanbul Kız Lisesi adını aldı. 1983 yılından itibaren ‘Anadolu Lisesi’ statüsünü koruyan okul, 40 yıldır Cağaloğlu Anadolu Lisesi olarak Türkiye’nin geleceğini eğitiyor. Ancak son dönemlerde öğrenci ile velilerin yönetimle olan mücadelesine sahne oluyor, bu şekilde gündeme geliyor.

Önceki gün okulda düzenlenen mezuniyet töreninde de bu mücadele yeniden gündeme geldi. Mezun öğrencilerin, okul müdürü Cafer Koçyiğit’in konuşması sırasında sırtını dönmesi dikkatleri okula çekti. Koçyiğit, Hiranur Vakfı’ndaki istismar skandalında sanıklardan yana tutum almasıyla biliniyordu. Bu tutumun okulun içinde huzursuzluk yarattığı da bahçe duvarlarından dışarı taşmıştı. Öğrenciler de müdürün bu desteğini unutmadı ve törendeki konuşma sırasında mezun oldukları okulun müdürünü dinlememeyi tercih etti.

O gün okulda neler yaşandığını ise veliler 10Haber’e anlattı. Mezun öğrencilerden birinin velisi, öğrencilerin bu protestoyu kendilerine de söylemediklerini aktardı ve protesto sırasında öğrencilere alkışlarla destek verdiklerini belirtti. Ancak velinin anlatımına göre öğrencilerin okul müdürüne tepkileri sadece Koçyiğit’in attığı destek tweetiyle sınırlı değildi. Öğrenciler, müdür Koçyiğit’in öğrencileri etkinlikleri yasaklamakla tehdit etmesinden, üst sınıfların alt sınıflarla iletişime geçmesini engellemeye çalışmasından da rahatsızdı. Öyle ki veliler Koçyiğit ile okulun geleneklerine aykırı tutumunu konuşmak istedi ancak okul müdürünün yanıtı “Ben zaten buraya isteyerek gelmedim” oldu. Öte yandan Koçyiğit hakkında bakanlık tarafından açılmış bir soruşturma da var. MEB tarafından açılan soruşturma Koçyiğit’in Hiranur Vakfı skandalında attığı destek tweetiyle alakalı. Ancak veliler bu soruşturmanın nereye vardığına ilişkin bilgi alamadıklarını söylüyor.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin töreninden rahatsız olan bir kişi.

Bütün bunlar yaşanırken mezuniyet töreninde görülmeyen bir olayın daha meydana geldiğini söylüyor veliler. İddiaya göre lisede tören yapılırken sarıklı ve cübbeli bir kişi okulun yanında dua ettiklerini ancak sesin onlarını rahatsız ettiğini söylemek için okulun kapısına geldi. Önce okulun kapısında görevliyle konuşan bu kişi, daha sonra alt sınıflardan tören görevlisi olan öğrencilerle de tartıştı. Hatta yine bir velinin anlatımına göre tartışma sırasında bu kişi “Aşağıda bir kamyon adam var” diyerek de tehdit etti. Daha sonra okulun müdür yardımcısı Samet Kara geldi ve konuşmaya başladı. Bazı veliler, bu kişinin yanına birkaç kişinin daha geldiğini gördüklerini söyledi. Kara’nın konuşması sonrası ise okulun kapısına gelen bu kişiler oradan ayrıldı. İddiaları sormak için ulaştığımız Samet Kara müsait olmadığını belirttiği için kendisine sorularımızı soramadık.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri okul müdürünü protesto ettiCağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri okul müdürünü protesto etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.