‘Çakıcı’nın danışmanıyım’ diyordu: Şimdi de çakarlı araçla seçim çalışmasıyla gündemde

Alaattin Çakıcı’nın ‘danışmanı’ olduğunu söyleyip daha sonra yalanlanan Ferhat Aydoğan şimdi de ‘AK Gençlik Ocakları’nın başkan yardımcısı olarak çakarlı araç gezileriyle gündemde.

Gündem 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Kendisini organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın ‘basın danışmanı’ olarak tanıtan ve sık sık onun adına yazılmış metinleri gazetecilere e-posta yoluyla servis eden Aydoğan geçen sene Orgeneral Arif Çetin’le görüşmesiyle gündem olmuştu. Daha sonraysa Çakıcı ‘basın danışmanlığı’ iddiasını reddedip Aydoğan’la telefonla bile görüşmediğini söylemişti. Çakıcı, Aydoğan’la fotoğrafı için de ”Çıktığımdan beri sokakta tanımadığım insanlar benimle fotoğraf çektirmektedir. Bunların bazıları sevgi amacıyla bazıları da kötü niyetle kullanılmış olabilir” demişti.

Bir aydır ‘AK Gençlik Ocakları’nın genel başkan yardımcılığını yapan Aydoğan şimdi de çakarlı araç kullanımıyla gündemde. BirGün gazetesinin haberine göre Aydoğan çakarlı araç kullanımıyla ilgili şunları söyledi: ”Çakar takmak için bize kimse izin vermedi. Çakarla ilgili gerekli izinler için İçişleri Bakanlığı’na bir hafta önce müracaat yapmıştık. Seçim sürecindeyiz, AK Gençlik Kolları Başkan Yardımcısıyım ve programlara gidiyoruz. Belediye başkanlarının, yardımcılarının ve adaylarının da çakarları var. İftar vakti, programlara gecikmeyelim, insanları bekletmeyelim diye yapılan bir şey bu. İçişleri Bakanlığı’nın izni olmadan taktık.

Aydoğan geçen sene kendisini basındaki haberler dışında tanımadığını söyleyen Çakıcı’yla ilgiliyse ”Çakıcı ile abi kardeşliğimiz de devam ediyor” dedi.

‘AK Gençlik Ocakları’

Dernek olarak faaliyet gösteren ‘Ak Gençlik Ocakları’nın merkezi Mersin’de. Başkanlığını Barış Çifçi’nin yaptığı derneğin yöneticileri daha önce ‘kırmızı plaka’ ve cumhurbaşkanlığı forsunu araçlarında kullandıkları için gündeme gelmişti. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de konuyu Meclis gündemine taşımıştı.

İnternet sitesi kapalı olan dernek sosyal medyada aktif. Burada paylaşılan gönderilerde AK Parti ve MHP adaylarına oy istendiği görülüyor. Derneğe üye olanlar da seçim çalışmalarında yer alıyor.

Ayrıca dernek yöneticilerinin hiçbir resmi görevleri bulunmamasına rağmen savcı ve kaymakamlarla görüştüğü de sosyal medya hesaplarından görülebiliyor.

İki hafta önce derneğin başkanı Barış Çifçi Mersin savcısı Tolgahan Toprak’ı makamında ziyaret etti. Bu görüşmeye ilişkin fotoğraf 13 Mart’ta derneğin hesabından paylaşıldı.

Yakın zamandaki bir diğer ‘ziyaret’ ise Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin’e yapılmış. Bu görüşme kaymakamlığın resmi sitesinden duyuruldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.