Çalıntı araçla polislere ateş açtılar: İki yaralı

Konya'da devriye gezen iki polis memurunun şüphelenip takibe aldığı çalıntı araç kısa sürede polislere ateş açmaya başladı. Olayda iki polis memuru yaralandı, kaçan şüpheliler ise saklandıkları yerde yakalandı.

Gündem 6 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: DHA

Konya’nın Selçuklu ilçesinde saat 16.00 sularında İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme Büro Amirliği’nde görev yapan iki polis memuru, rutin devriyeleri sırasında trafikte şüpheli bir aracı fark etti. 06 DZ 6051 plakalı hafif ticari araç, çalıntı olarak aranıyordu ve polisin ‘Dur’ ihtarına rağmen hızla kaçmaya başladı.

Polis ekipleri aracın peşine düşerek şüphelileri takip etti ve kavşakta durdurmayı başardı. Ancak tam bu sırada şüpheliler silahlarına sarılarak polis ekiplerine tabancayla ateş açtı. Saldırı sonucu polis memurlarından biri kolundan, diğeri ise bacağından yaralandı. Polislerin yaralandığını gören şüpheliler aracı bırakarak yaya olarak kaçmaya çalıştı.

Şüpheliler kısa sürede yakalandı

Saldırının hemen ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi ve sağlık görevlisi sevk edildi. Yaralanan polis memurları B.K. ve S.U. hızlı bir müdahaleyle Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Her iki polisin de sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaçan şüphelilerin peşine düşen polis ekipleri ise geniş çaplı bir operasyon başlattı. Yapılan araştırmalar ve ihbarlar sonucunda saklandıkları yerde tespit edilen Özkan Cihanbeyi ve Mustafa Samit isimli şüpheliler kıskıvrak yakalandı. Şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alındı.

Şüphelilerin sorgusu devam ederken şehirdeki güvenlik önlemleri de artırıldı. Özellikle çalıntı araçlarla ilgili takipler sıkılaştırıldı ve benzer vakaların önüne geçmek için polis ekiplerinin devriye sayısı arttırıldı.

Yaralı polislerin durumu iyiye giderken şehirdeki güvenlik birimleri şüphelilerle ilgili soruşturma başlattı.

Vücut geliştirme madalyalı polis: Üniformanın yakışması lazımVücut geliştirme madalyalı polis: Üniformanın yakışması lazım

Yaşlı adama saldırıp parasını aldılar, polis gelince de tacizle suçladılarYaşlı adama saldırıp parasını aldılar, polis gelince de tacizle suçladılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.