Can Ataklı hakkında resen savcılık soruşturması

Gazeteci Can Ataklı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Gündem 26 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Gazeteci Can Ataklı 12 askerin şehit olması ve devamındaki gelişmeleri değerlendirdiği bir videoyu Youtube kanalında yayınlamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ataklı’nın sosyal medya platformu X ve diğer sosyal medya hesaplarında da paylaştığı videoda şehit aileleri ve şehit babaları hakkında söylediği sözleri “olumsuz ve saldırı niteliğinde” diye değerlendirdi. Başsavcılık Ataklı hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan resen soruşturma başlattı.

22 dakikalık video kaydında Can Ataklı CHP Lideri Özgür Özel’e şehit cenazesinde gösterilen tepkiyle ilgili konuştu, “Tamamen provokasyon ve iktidar kanadından düzenleniyor, belli” dedi. Ardından da “Öbür tarafta da mikrofon tutuşturuyorlar adamın eline. Kavala’ya ve Öcalan’a özgürlük isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz’ diyor. Kimsin lan kimsin? Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var? Ama eline mikrofon verip söyletenlere bunu söylüyorum tabii. Acılı bir adam, eline mikrofon veriyorlar” şeklinde konuştu. Soruşturmanın bu sözler nedeniyle başlatıldığı iddia ediliyor.

CHP'nin bildiri tavrına parti içinden de dışından da tepki var: Cenazede gerilimCHP’nin bildiri tavrına parti içinden de dışından da tepki var: Cenazede gerilim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.