Çanakkale diken üstünde: Biga’da bir günde iki deprem

Üç günde iki deprem yaşayan Bursa’nın ardından gözler bu kez Çanakkale’ye çevrildi. Kentin Biga ilçesinde dün önce 4.6, sonra 3.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Gündem 28 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Çanakkale dün üst üste deprem korkusu yaşadı.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde akşamüstü 4.6 büyüklüğünde bir deprem oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 16.09’da kaydedilen sarsıntının derinliğinin yedi kilometre olduğunu duyurdu.

Deprem Çanakkale’nin yanı sıra çevre illerden de hissedildi.

Kent daha bunun şaşkınlığını atamadan birkaç saat sonra bir deprem daha oldu. AFAD verilerine göre Biga bu kez 3.8 büyüklüğünde bir depremle sallandı. Depremin derinliği 7.19 kilometre olarak kaydedildi.

Prof. Ercan: Sıkıntı yok

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ilk depremin ardından yaptığı açıklamada saha çalışmalarının başladığını söyledi. Bakan Yerlikaya “An itibariyle olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz” dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Çanakkale’deki ilk depremin ardından sosyal medya hesabından yüreklere su serpen bir açıklama yaptı:

“Biga-Çan kırığı KAK’ın Erdek’den doğru gelen Edincik kırığının Edremit Körfezine sarkan koludur. Bu kolun deprem üretebilirliği M6-6,2 arasındadır. Bugün 7 km derinde Biga’da olan M4,5 yıkıcı değildir. 1983’te M6,1’lik deprem VIII yıkım gücünde olmuş, üç kişi ölmüştür. Sıkıntı yok.”

Profesör Kavak’tan deprem uyarısı: Bingöl ve Hakkari’de enerji biriktiProfesör Kavak’tan deprem uyarısı: Bingöl ve Hakkari’de enerji birikti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.