Çanakkale’de 4.9 büyüklüğünde deprem: İstanbul’da da hissedildi

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21:38'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul dahil çevre illerden hissedilen depremde Bursa'da yüksekten atlayan bir kişi yaşamını yitirdi.

Gündem 4 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde saat 21:38’de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) göre merkez üssü Yenice ilçesi olan 4.9 büyüklüğündeki sarsıntının 10.44 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Deprem Bursa, Balıkesir ve İstanbul’da da hissedildi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş “Yapılan taramalara göre şu an için ilimizde herhangi olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen hemşehrilerimize ‘geçmiş olsun’ dileklerimi iletiyorum” dedi.

Bursa’da bir kişi öldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda “Bu akşam Çanakkale Yenice’de meydana gelen; Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul’da da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.