Çanakkale, Balıkesir ve Muğla’da ormanlar yanıyor

Gelibolu yarımadasında başlayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. İlerleyen alevler nedeniyle bir köy boşaltıldı. Kepsut ve Marmaris'te de orman yangını var. Çalışmalar şiddetli rüzgar nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

Gündem 5 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Yangın söndürme ekiplerinin yardımına şiddetli yağış yetişti.

Gelibolu Ilgardere bölgesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler hızla yayıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye ekipler yönlendirildi. Ekipler havadan ve karadan alevlere müdahalede bulundu.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş Orman Bölge Müdürlüğü’nün personeli, iş makineleri ve arazözleriyle, tüm imkanlarıyla sahada olduğunu, çevre illerden takviye ekiplerin geldiğini söyledi.

Boşaltılan tek köyün bulunduğu belirten Aktaş “Pazarlı köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. Jandarmamız da bölgede, çevrede güvenlik önlemi alıyor. İnşallah kısa sürede durdurmayı başarırız” dedi.

Mücadele devam ederken başlayan sağanak, yangının ilerleyişini durdurdu ve söndürme çalışmalarını kolaylaştırdı.

Alevin görülmediği bölgede yangının kısa sürede kontrol altına alınması bekleniyor.

Yangınla mücadele için çevre illerden de ekipler geldi.

Balıkesir’in Kepsut İlçesi’nde orman yangını

Kepsut’a bağlı kırsal Darıçukuru Mahallesi yakınlarında bulunan trafoya yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler ormanlık alana sıçradı.
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Kuvvetli rüzgarın etkili olduğu bölgede ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Bir yangın da Marmaris’te

Marmaris’e 28 kilometre mesafedeki turistik Orhaniye Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yangın çıktı. Muğla Orman İşletme ve itfaiye ekipleri yangın bölgesine sevk edildi. Ekipler rüzgarın şiddetli olduğu bölgede kısa sürede büyüyen alevlere karadan müdahale etmeye başladı. Etkili olan kuvvetli rüzgar sebebiyle sık sık yön değiştiren alevlerin yerleşim bölgesine yaklaştığı bildirildi.

İstanbul için lodos fırtınası uyarısıİstanbul için lodos fırtınası uyarısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.