Sinan Ateş cinayeti için bazı vahim iddialar

Sinan Ateş'in arkadaşı Ömer Zengin, MHP'li Olcay Kılavuz'un kilit isim olduğunu öne sürdü ve Kılavuz'un MHP yöneticileri İzzet Ulvi Yönter'le Semih Yalçın tarafından öldürülmekten korktuğunu iddia etti. Sinan Ateş'in eşi de bazı iddialar duyurdu.

Gündem 25 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

MHP’nin gençlik örgütü Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı Sinan Ateş 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çukurambar semtinde sokak ortasında öldürüldü. Türkiye 17 aydır bu cinayeti konuşuyor. Cinayetle ilgili 22 kişi tutuklandı, haklarında dava açıldı. Ama bu davanın iddianamesi de eleştirilerin hedefinde.

Şimdi bu eleştirilere yeni iddialar eklendi. İddia sahiplerinden biri de, Sinan Ateş’in yakın arkadaşı olarak bilinen, cinayetin ardından gidip polise şikayetçi sıfatıyla ifade veren Ömer Zengin isimli kişi.

Ömer Zengin geçen akşam HalkTV yayınına katılacak ve açıklamalar yapacaktı. Ama bu yayın öncesinde Almanya’daki evinden çıkarken saldırıya uğradı.

Zengin, “Dört kişinin saldırısına uğradım, kafam da biraz şişlik var. Apartmanın içinde pusu kurmuşlardı. Muhtemelen yayınla gözdağı vermekle ilgili” dedi.

Zengin: İfademde birkaç isim verdim

Daha sonra yayına katılan Zengin ”Birkaç kişinin ismini verdim. Bunlar Ahmet Yiğit Yıldırım, İzzet Ulvi Yönter, Olcay Kılavuz. Şu an ifadem önümde değil. Tam olarak hatırlamıyorum” dedi.

Zengin’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Olcay Kılavuz korkuyor. Ben onun bir azmettirici olduğunu düşünmüyorum. Ama planlamanın içerisinde. Kılavuz’un iddianameye girmesi için Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yıldız’ın ifadesinin alınması lazım. O zaman çözülür bu işler. 50-60 kişiyle bu işi nasıl organize ettiler o zaman ortaya çıkar. Servet Yılmaz, Sinan Ateş’le çok yakın ilişkide olan birisi. Ateş cinayete kurban gittiğinde de sonuçta Ankara Emniyet Müdürü. Olcay Kılavuz, cinayet günü ben Niğde’deydim diyor. Ancak Mersin’de çıkıyor. Sonuçta işin içinde bu kadar polis var. O zaman müdürlerinin de ifadesinin alınması lazım.

‘Olcay Kılavuz, Yönter ve Yalçın tarafından öldürülmekten korkuyor’

*Olcay Kılavuz, İzzet Ulvi Yönter’le Semih Yalçın tarafından öldürülmekten korkuyor. Olcay Kılavuz bu cinayette kilit isim. Aşağıda torbacılar var, tetikçiler var. Bu cinayetin anatomisi Olcay Kılavuz’dan sonra başlıyor. Olcay Kılavuz emniyet müdürleri ve içişleri bakanı diye gider…

*Bu çözülmüş bir cinayet. Ellerinde bir ton mafya babası var Bir şekilde ihale ederler. Ben Olcay Kılavuz’un korktuğuna eminim. Çünkü kulağımıza farklı şeyler geliyor. Farklı görüşmeler yapıyor. Günah çıkarmaya çalışıyor. Bu cinayet soruşturmasının yukarıya kadar gidebileceğini düşünmüyor. O yüzden herkese bir hikaye anlatıyor.

*Sinan Ateş dosyası üzerinden bir bilek güreşi yapılıyor. Bu siyasi bir dosya artık. Sürekli seçim pazarlığı yapılan bir dosya bu.

*Bir saldırı oldu ve öldürüldü değil. Daha önce 10-12 saldırı girişimi oldu. Öldürüleceğini biliyordu.

*Olcay Kılavuz, Süleyman Soylu’nun yanına gittiğinde Sinan Ateş’e mesaj attım ”Kendine dikkat et” diye. Ayrıca E-Devlet’e girip tekrar baktım pasaportumu iptal ettirmiş mi diye.

Ayşe Ateş’ten sorular: Cinayetten bir ay sonra MHP’li vekilin babasının evi neden arandı?

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ise suikastla ilgili olarak MHP milletvekili İsmail Akgül’ün babasının evinde arama yapıldığını söyledi.

Ateş’in ‘İzaha muhtaç sorular’ notuyla yaptığı paylaşım şöyle:

”1-) Sinan’ın katledilmesinden yaklaşık olarak 1 ay sonra MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül’ün baba evi neden aranmıştır?

2-) Babasının üzerine kayıtlı 14 AAY 148 plakalı araç Ankara’ya getirilip parmak izi tespiti neden yapılmış, araç niçin detaylı bir şekilde incelenmiştir?

Bilgilendirme: PTS kayıtlarına göre kiralık katil Eray Özyağcı’nın Bolu’da araç değiştirdiği, İstanbul’a götürülmek yerine Bolu’da bir müddet gizlendiğine dair kuvvetli şüphe bulunmaktadır.”

Ateş paylaşımında İsmail Akgül’ün babası Mehmet Akgül’e ait evde arama yapılmasının ardından olay yeri inceleme raporu ve incelenmek üzere alınan materyallere el konulmasını onaylayan Bolu 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına da yer verdi.

Raporda ise Mehmet Akgül’ün sahibi olduğu araçta yapılan incelemede İsmail Akgül’e ait parmak izleri bulunduğu belirtiliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.