Cem Garipoğlu’nun koğuştaki son videosu ortaya çıktı: Parmaklarındaki morluklara da açıklama var

Türkiye'yi sarsan Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun koğuştaki son videosu ortaya çıktı. Otopsi fotoğraflarındaki 'morarmış parmaklar' için de bir açıklama geldi: Resim yapıyordu, boya bulaşmış olmalı.

Gündem 8 Mayıs 2024

15 yıl önce lise öğrencisi Münevver Karabulut’u vahşice öldürerek infiale yol açan Cem Garipoğlu’nun cezaevindeki intiharına ilişkin tartışma ve hukuki süreç devam ediyor.

Karabulut’un ailesi Ekim 2014’ten bu yana Garipoğlu’nun mezarının açılarak öldürüldüğünün ispat edilmesini istiyor.

Bu tartışma bağlamında özellikle son dönemde dikkati çeken gelişmeler oluyor. Garipoğlu’nun cezaevinden intiharından kısa süre önce hapishanede zamanını nasıl geçirdiğine dair görüntülerin ardından şimdi de buna dair bir video yayınlandı.

Söz konusu görüntülerde Garipoğlu 9 Ekim’i 10 Ekim’e bağlayan gece 02.03’de koridorda volta atıyor. Sonra kaldığı üçüncü bölmenin kapısını kapatıyor.

Yaklaşık dört dakika sonra ise koridorda bir tabureyi alıp koğuşuna giriyor ve bir daha da güvenlik kameralarınca görüntülenmiyor. Sonunda infaz koruma memurlarının sabah sayımı için 08.18 sıralarında Cem Garipoğlu’nun koğuşuna geldiği görülüyor.

Gardiyanların bu gelişte Garipoğlu’nun cansız bedenini başında poşet, boynunda düğümlenmiş naylon çamaşır ipi, üstü çıplak, altında eşofmanla yerde yatar şekilde bulduğu belirtiliyor.

Parmaklarındaki morluklara açıklama geldi

Kamuoyunda son günlerde en konuşulan detaylardan biri de otopsi fotoğraflarıydı.

Garipoğlu’nun parmaklarındaki morluklar.

Garipoğlu’nun koğuşunda üç yaşam odası, bir hobi odası, bir mutfak ve avlu olduğu, 4 Ekim 2013- 30 Aralık 2014 arasında F Blok’ta iş atölyesindeki resim kursu faaliyetlerine katıldığı ortaya çıkmıştı.

Koğuştaki üç numaralı odada, yani Garipoğlu’nun intihar ettiği ileri sürülen odada boş resim tuvali, boyalar, yatağı bulunmayan boş bir ranza ve üstünde bazı eşyalar yer alıyordu.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre bu ‘morarmaların’ siyah mürekkep lekesi olduğu anlaşıldı.

Soruşturma birimleri lekelerin resim yaparken bulaşmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

'Ölmedi, kaçırıldı' teorisi revaçtayken: Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı‘Ölmedi, kaçırıldı’ teorisi revaçtayken: Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.