Cem Garipoğlu’nun mezarı 3 Ekim’de açılacak

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarı 3 Ekim'de açılacak. Savcılık DNA testi yapılması kararı almıştı.

Gündem 28 Eylül 2024
Cem Garipoğlu'nun mezarının son hali

Münevver Karabulut cinayetinin üzerinden 15 yıl geçti, ancak Cem Garipoğlu’nun ölümüyle ilgili tartışmalar bitmedi.

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009 yılında Münevver Karabulut’u vahşice öldürmüş 197 gün sonra yakalanmıştı. Karabulut’un cesedi Etiler’de bir çöp konteynerinde bulunmuştu.

Bakırköy 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Kasım 2011’de Cem Garipoğlu’nu 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra Garipoğlu 10 Ekim 2014’te kaldığı Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde intihar etti. Yapılan otopsinin ardından Garipoğlu toprağa verilirken aileden alınan DNA örnekleri de bu kişiyle uyuştuğu söylenmişti. Ancak tartışmalar ve şüpheler bitmedi. Aile de otopsi görüntülerine ikna olmamıştı.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, üç gün önce Silivri savcılığının mezarın açılması ve DNA testi yapılması kararı aldığını duyurmuştu.

Epözdemir mezardan 3 Ekim’de örnek alacağını bildirdi: “Onlarca gazeteci ve basın mensubu arkadaşımız arıyor ve soruyor. Lüzumu üzerine açıklama yapma zarureti hasıl oldu. Cem Garipoğlu’nun fethi kabir işlemi 3 Ekim 2024 Perşembe günü saat 11:00’da gerçekleştirilecektir. Gereği kamuoyunun bilgilerine sunulur.”

Karabulut ailesi otopsi görüntülerine güvenmiyor: Güçlü bir aile, dublörünü de yaparlarKarabulut ailesi otopsi görüntülerine güvenmiyor: Güçlü bir aile, dublörünü de yaparlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.