19 yaşında kızı tetikçi yaptılar, sonra onu da başkasına öldürttüler

Adana’da Yaşar Bulut’un öldürüp gömdüğü İpek’in tetikçi olduğu ortaya çıktı. İpek’in eski sevgilisi Ahmet Albayrak ve bir arkadaşı, İpek’i husumetli oldukları E.A’yı öldürmesi için tutmuş. İpek işini bitiremeyince onu da Yaşar Bulut’a öldürtmüşler.

Gündem 10 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
19 yaşında öldürülen İpek ve katili Yaşar Bulut

Adana’da tam da 14 Şubat sevgililer günü gecesi 20 yaşında genç bir adam, Yaşar Bulut polis karakoluna gidip bir cinayeti itiraf etti. Söylediğine göre İpek Akgül adlı 19 yaşındaki sevgilisi kendisini aldatmıştı, o da onu öldürmüş, cesedini de bir portakal bahçesine gömmüştü.

Polisler hemen Yaşar Bulut’u alıp söylenen portakal bahçesine gitti, Akgül orada önce cesedi tam nereye gömdüğünü hatırlayamadı, derken kadavra köpekleri geldi ve uzun bir aramanın ardından toprağa gömülü ceset bulundu. Hemen adli tıbba gönderilen İpek Akgül’ün cenazesinde yapılan ilk kontrolde 19 yaşındaki genç kızın 11 Şubat günü dövülüp kolunun ve kaburgalarının kırıldığı, ardından çeşitli yerlerinden tabancayla vurularak öldürüldüğü belirlendi.

İstanbul’da tetikçi operasyonu: El konanlar sergilendiİstanbul’da tetikçi operasyonu: El konanlar sergilendi

Ancak polis öldürülen İpek Akgül ile ilgili araştırma yaparken bazı ilginç bilgilere denk geldi. İpek Akgül’ün öldürülmeden üç gün önce, sosyal medyadan tanışıp buluştuğu İzmir’den gelen E.A.’yı evde duş alırken tabancayla üç yerinden vurup kaçtığı ortaya çıktı. Taburcu edildikten sonra ifadesine başvurulan E.A. “İnternette tanışıp yakınlaştık ve evimde buluştuk. Bir neden yokken, duş aldığım sırada beni vurdu” dedi.

Bu bilgi üzerine araştırmasını derinleştiren polis İpek Akgül’ün öldürüldüğü 11 Şubat gecesi otomobilde katili Yaşar Bulut ile yalnız olmadığını kamera görüntüleriyle saptadı. O gece otomobildekilerin İpek’in 27 yaşındaki eski sevgilisi Ahmet Albayrak ve onun 26 yaşındaki arkadaşı Mehmet Görgün olduğu saptandı.

Yeniden sorguya alınan gözaltındaki Yaşar Bulut “Aslında kızı tanımıyorum. Yanımda İpek’in asıl sevgilisi Ahmet ve arkadaşı Mehmet vardı. Kızı öldürmemi istediler. Bana cezaevinde bakacaklarını söylediler” dedi.

Polis Ahmet Albayrak ile Mehmet Görgün’ün aralarında husumet olan E.A.’yı öldürtmek istediğini, tetikçi olarak da İpek Akgül’ü tuttuklarını belirledi. E.A.’nın saldırıdan canlı kurtulması üzerine planlarının ortaya çıkmasından korkan şüpheliler Akgül’ü “Polis seni arıyor. Seni saklayacağız” diye buluşmaya çağırdı. Buluştuklarında da İpek Akgül’ü Yaşar Bulut’a öldürttüler.

Bu tespit üzerine ekipler Ahmet Albayrak ile Mehmet Görgün’ü Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi’nde iki ayrı apartman dairesine düzenlenen operasyonla yakaladı. Şüphelilerin saklanmasına yardım ettiği öne sürülen Yaşar Bulut’un 23 yaşındaki ağabeyi Aziz Bulut da Seyhan ilçesi Mirzaçelebi Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüpheliler Ahmet Albayrak ile Mehmet Görgün sorgularında E.A.’nın yaralanması ve İpek’in öldürülmesi suçunu birbirlerinin üstüne attı. Yaşar Bulut ile ağabeyi Aziz Bulut, Ahmet Albayrak ve Mehmet Görgün mahkeme tarafından tutuklandı.

Kamyonetinde başından vurulmuş halde bulundu, cinayeti eşi itiraf etti: Sevgilim tetikçi tuttuKamyonetinde başından vurulmuş halde bulundu, cinayeti eşi itiraf etti: Sevgilim tetikçi tuttu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.