CHP’li Uzgel: ‘Yüzünüz Orta Doğu’ya dönünce süreç biraz ağır işliyor’

Özgür Özel Suriye yönetimi ile görüşme talebi olduğunu açıklamıştı. Özel için 'Gidecek' de dendi 'Gitmeyecek' de. Nihayet CHP'den açıklama geldi. CHP'li Uzgel 'Suriye yönetimi ile görüşme talebimiz ağustos ayında netleşmiş olur' dedi.

Gündem 1 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Suriye yönetimi ile görüşmek istedikleri açıklamasının ardından süreç hakkında bilgi verdi. Uzgel “Görüşmelerimiz iki koldan devam ediyor. Hem resmî olarak hem de İstanbul’da konsolosluk üzerinden temsilcilik vasıtasıyla temas kurduk. Yüzünüz Orta Doğu’ya dönünce süreç biraz ağır işliyor. Suriye yönetimi ile görüşme talebimiz ağustos ayında netleşmiş olur” dedi.

Özgür Özel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad arasında arabulucu yapabileceğini, önceliğin Esad’ı masaya oturmaya ikna etmek olduğunu söylemişti. “Ben Esad’ı masaya oturmaya ikna edebilirim. Yeter ki Erdoğan’ın böyle bir niyeti olsun” diyen Özel sözlerine “Erdoğan’ın son açıklamasından da görüyoruz ki bizim burada attığımız adımlar Erdoğan’ı da cesaretlendiriyor. Bu mesele Türkiye’nin en yakıcı sorunu, sığınmacı sorununu bizim öncelikli meselemiz” diyerek devam etmişti.

Özgür Özel: Erdoğan'ı Esad'la buluşturmaya hazırımÖzgür Özel: Erdoğan’ı Esad’la buluşturmaya hazırım

Ağustos ayında belli olacak

Halk TV’de Gözde Şeker’in sunduğu Yeni Bir Sabah programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut Özel’in Esad ile görüşme isteğini Suriye yönetiminin kabul ettiğini söylemişti. Ancak gazeteci İsmail Saymaz “Esad yönetiminin CHP’nin Suriye’yi ziyaret talebini kabul ettiği bilgisi doğru değil. Esad yönetimi ile CHP arasındaki diyalogun sürdüğü, ancak şu ana kadar bir ‘Evet’ yanıtının gelmediği ifade ediliyor” demişti.

TV 100’de Kübra Par’ın sunduğu Farklı Açılar programına katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de
CHP’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yapmayı planladığı görüşmenin Esad tarafından resmen reddedildiğini söylemişti.

Konuyla ilgili iddialar ortaya atılmaya devam ederken CHP’den cevap geldi. Türkiye gazetesinden Samet Eker’e konuşan İlhan Uzgel CHP lideri Özgür Özel’in Suriye yönetimi ile görüşme talebinin ağustos ayında netleşeceğini söyledi:

“Görüşmelerimiz iki koldan devam ediyor. Hem resmî olarak hem de İstanbul’da konsolosluk üzerinden temsilcilik vasıtasıyla temas kurduk. Dolaylı yoldan da temaslarımız sürecek. Yüzünüz Orta Doğu’ya dönünce süreç biraz ağır işliyor. Sonuçta Esad yönetimi ülkeye tam hâkim değil. Suriye’ye gitmek, Slovenya’ya gitmek gibi değil. Almanya’dan davet aldığımızda bütün protokol süreci belli oluyor. Suriye yönetimi ile görüşme talebimiz ağustos ayında netleşmiş olur.”

CHP resmen ilan etti: Özgür Özel Şam'a gidiyorCHP resmen ilan etti: Özgür Özel Şam’a gidiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.