Cinayet davasında iş büyüdü: ‘Beni rahatsız ediyor’ demişti, bir de tecavüz iddiası çıktı

Bursa'da Kamil Öğütçü'yü öldüren Ali Dinç hakkında dava açıldı ve mahkemede savunma yaptı. Ali Dinç Kamil Öğütçü'nün sevgilisine tecavüz ettiğini söyledi, sevgilisi de Ali Dinç'i destekleyerek dövüldüğünü iddia etti.

Gündem 11 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yaşayan Kamil Öğütçü mayıs ayında minibüsünde hostes olarak çalışan Aysun Y. ile birlikte evine gitti. İkili arasında evde itiş kakış oldu ve kadın, kepçe operatörü olan erkek arkadaşı Ali Dinç’e cep telefonundan gönderdiği mesajla konum bildirip ‘Patronumla birlikteyim. Adam beni rahatsız ediyor’ dedi. Gönderilen konuma gelen Ali Dinç de yanındaki tabancayla Kamil Öğütçü’ye ateş etti. Öğütçü vücuduna isabet eden mermilerle ağır yaralanırken Ali Dinç ve Aysun Y. kaçtı. Evli ve üç çocuk babası Öğütçü kaldırıldığı hastanede öldü.

Ali Dinç ile Aysun Y. ise kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. İki çocuğu olan Ali Dinç emniyetteki ifadesinde cinayeti kıskançlık yüzünden işlediğini söyledi. Eşinden boşandığı öğrenilen Aysun Y. ise “Patronum beni rahatsız edince Ali’den yardım istedim. Olayın bu boyuta ulaşacağını bilmiyordum. Üzgünüm” dedi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ali Dinç tutuklanarak cezaevine gönderildi, Aysun Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘Yandım anam diye bağırdı’

Cinayete ilişkin iddianame tamamlandı ve Ali Dinç hakkında Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Aysun Y. ise davada mağdur sıfatıyla yer aldı. Dün ilk duruşması görülen davada ifade veren Ali Dinç boşandığını, eşi ölen Aysun Y. ile 13 yıldır dini nikahlı olarak yaşadıklarını söyledi. Ali Dinç’in anlatımına göre Aysun Y. 2022’den itibaren Kamil Öğütçü’nün yanında çalışıyordu ve olaydan 15 gün önce de patronunun kendisinden hoşlandığını söylemiş, Ali Dinç de işten ayrılmasını istemişti. İddiaya göre de Aysun Y. de patronunun evine işten ayrılacağını bildirmek için gitmişti. Ali Dinç gerisini şöyle anlattı:

“Telefon ile aradığımda Aysun bana ağlamaklı bir sesle ‘Bir yere gidiyorum seni arayacağım’ dedi. Durumdan şüphelendim. Bunun üzerine, Kamil’in daha önceden bildiğim Dağyenice’deki evine gittim. Aysun Y.’nin dayak yediğini gördüm. Arabaya binip evden uzaklaştık. Bu sırada Kamil bana ‘Bu kadın kötü, seninle de benimle de beraber oldu, ben esnafım bu mesele kapatılmalı’ dedi. Bunun üzerine, ‘Doğru mu?’ diye sorduğumda Aysun ‘Yalan söylüyor. Beni bayıltana kadar dövdü. Zorla benimle oldu’ dedi. Bunun üzerine Kamil ile kavgaya başladık. Bu sırada iş yerimde kullandığım belimdeki tabancam yere düştü. İkimiz de almak isterken silah ateş alınca Kamil ‘Yandım anam’ diye bağırdı. Sonra olay yerinden ayrıldık.”

‘Direnmeme rağmen tecavüz etti’

Aysun Y. ise patronunun 20 gün önce kendisine dul kadın ve güzel olduğunu söylediğini, ‘Erkeksiz yaşamazsın’ dediğini anlattı. Bu olaydan sonra iş bırakmayı düşündüğünü söyleyen Aysun Y. “Kamil Bey o gün beni istemememe rağmen Dağyenice Mahallesi’ndeki evlerine götürdü. Burada ormana çekti, direnmeme rağmen dövüp bana tecavüz etti. Sonrasında Ali geldi. Aralarında çıkan kavgada Ali’nin yere düşen tabancasını almak istediler. Silah patladı. Patronum öldü” dedi.

Sanık avukatı Okan Bozkurt ise müvekkilinin olay yerine cinayet işlemek için gitmediğini, haksız tahrik sonucu meydana gelen kavga sırasında istemeyerek elini kana buladığını belirtti. Aysun Y.’nin cinayetin işlendiği gün ve öncesindeki telefon görüşmelerinin kaydının istenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Aldatma cinayetinin iddianamesi tamamlandı: Ayakkabısını giymeden kaçmışAldatma cinayetinin iddianamesi tamamlandı: Ayakkabısını giymeden kaçmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.